Inköpsstrateg till SiS

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar med komplex psykosocial problematik och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 350 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Har du kunskaper inom inköpsprocesser, e-handel och inköpsorganisatoriska frågor och vill fortsätta att utvecklas? Då har vi en intressant tjänst hos oss. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö i en trivsam grupp där du tillsammans med andra medarbetare bidrar till att Statens institutionsstyrelse (SiS) köper varor och tjänster korrekt, affärsmässigt och effektivt.

Till sektionen för inköp- och upphandling vid huvudkontoret söker vi nu en inköpsstrateg som vill fortsätta att utvecklas tillsammans med oss. I rollen arbetar du självständigt och i nära samarbete med företrädare för verksamheten med att utveckla myndighetens inköpsprocesser och e-handel. SiS håller f.n. på att implementera ett kategoristyrt arbetssätt, och i ditt uppdrag ingår att ansvara för att arbetssättet implementeras fullt ut i myndigheten. Du kommer att medverka i olika arbetsgrupper för att driva utvecklingsfrågor rörande inköp och upphandling samt hålla interna utbildningar på inköps- och upphandlingsområdet. Du har även en rådgivande funktion till SiS beställare samt handhar kontakter såväl internt som externt. I arbetet ingår vidare att sköta sektionens interna kommunikation inom inköps- och upphandlingsområdet, samt att vara avdelningsredaktör för det upphandlings- och inköpsrelaterade området på intranätet. I rollen ingår också att ta fram och underhålla riktlinjer på inköpsområdet, genomföra olika utredningar samt att besvara ev. remisser på inköpsområdet.

Sektionen för inköp- och upphandling har ett nationellt ansvar för SiS upphandlingsverksamhet, strategiska inköpsarbete, rådgivning inom inköp samt för att utföra och stödja en god avtalsförvaltning inom organisationen. Enheten bemannas för närvarande av 13 medarbetare; upphandlare, upphandlingsjurister, inköpscontroller, avtalscontroller samt utredare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot ekonomi eller juridik, alternativt utbildning som SiS bedömer motsvarar kraven.
  • Några års erfarenhet av strategiskt arbete med inköp.
  • God systemvana och har arbetat med att utveckla e-handel.
  • God vana av att bereda och föredra ärenden för ledningsgrupp eller motsvarande inom offentlig sektor.
  • Goda kunskaper i arbete med Office-paketet, och då främst Word, Excel och Powerpoint.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vi söker dig som har en mycket god förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt. Eftersom det i rollen ingår att kunna arbeta med flera olika projekt av skiftande omfattning och karaktär parallellt, och då resultatet av arbetet ofta kommer att implementeras på nationell nivå i myndigheten, eftersöker vi dig som är strukturerad, noggrann och ansvarstagande. Du har ett flexibelt förhållningssätt när förutsättningarna ändras. Vidare trivs du med att arbeta såväl självständigt som i grupp och kommunicerar väl med kollegor som har olika bakgrund och kompetenser. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och lämplighet.

På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid
Ort: Solna
Resor kan förekomma i tjänsten.

SiS är angelägna om att våra anställda mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi satsar på intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid och bland förmånerna att arbeta hos oss ingår bl.a. friskvårdsbidrag. Vi på SiS vill gärna ta tillvara de kvalifikationer som jämn könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 14 maj 2024.

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/


Ansök senast:
14 maj 2024

Referensnummer:
2.9.1-3606-2024

Kontaktpersoner:
Anja Gustin, sektionschef
010-453 40 43
Jenny Kingstedt, ST/OFR
010-453 40 77
Isabelle Strid, Saco-S
010-453 40 68
Peter Kvist, seko
010-453 41 09

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb