IT- Upphandlare till SVOA

Trygg_Stadshus_Morning_Aug_19_175.jpg

Om arbetsplatsen

Vill du jobba för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad? Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag som varje dag tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör, både nu och för kommande generationer. Tillsammans arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Arbetsuppgifter

Under de närmaste åren kommer stort fokus att läggas på att öka kapaciteten för dricksvattenförsörjning i staden. För att vår verksamhet ska fungera krävs omfattande IT-stöd, både i form av operationella styrsystem för produktionen samt administrativa system för kärn- och stödverksamheten. Därför bemannar inköpsenheten nu upp med en ny tjänst som strategiskt IT-upphandlare.

Detta innebär att du förutom att ansvara för vår IT-försörjning också jobbar strategiskt med utvecklingsprojekt inom IT-området. På inköpsenheten jobbar vi i en matrisorganisation. Som upphandlare tillhör du ett team med ca 12 upphandlare och en teamledare. Du ingår även i ett kategoriteam för IT/OT där ni specialiserar er inom området och jobbar strategiskt för att utveckla inköp inom just ert område tillsammans med verksamheten och marknaden.

Vår inköpsvolym inom kategorin IT/OT var år 2023 ca 80 miljoner kronor och vi har ca 50 leverantörer.

Är du intresserad av komplexa IT-projekt i en samhällskritisk verksamhet som värdesätter inköpsfunktionens kompetens? Då ska du söka dig till oss! Vi söker dig som har ett affärssinne och tycker om att bygga relationer internt och externt.

Arbetsuppgifter

Som strategisk IT-upphandlare på inköpsenheten kommer du ansvara för genomförandet av upphandlingen från start till mål och förväntas använda din erfarenhet, kreativitet och kunskap i utformning av upphandlingsstrategi, krav och kontraktsvillkor. Du kommer i nära samarbete med beställare inom olika delar av verksamheten att handla upp IT-system. Du förväntas också delta i kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete inom din kategori och inom enheten. Du kommer i ditt arbete ha många interna och externa kontakter.

I rollen ingår att:

 • Genomföra upphandlingar från behovsanalys och strategi till tecknat avtal.
 • Vara delaktig i uppföljning av IT-kontrakt i nära samarbete med avtalsförvaltare, förvaltningsledare och avtalsansvarig.
 • Vara delaktig i hantering av avtalsavvikelser i pågående IT-kontrakt.
 • Ta fram och implementera kategorispecifika strategier och aktiviteter.
 • Ta fram analyser, strategier, metoder, verktyg och mallar i enlighet med lagar och riktlinjer.

Det finns stora möjligheter att utveckla rollen utifrån både egna initiativ samt efterfrågan från verksamheten.

Kvalifikationer

För att trivas i den här rollen ser vi att du har:

 • Universitets/högskoleutbildning med IT-teknisk, ekonomisk eller juridisk inriktning eller motsvarande kunskap förvärvat på annat sätt.
 • Minst 5 års praktisk erfarenhet av att i rollen som IT-upphandlare genomföra offentliga upphandlingar av IT/OT-system samt tekniska konsultuppdrag och ramavtal.
 • Kompetens och erfarenhet av att leda och driva IT-upphandlingar i projektform samt erfarenhet som workshopledare.
 • Erfarenhet och kunskap om standarder i branschen.

Personliga egenskaper som värdesätts är att du:

 • Driver nya initiativ inom och utanför ramarna för sitt eget arbete
 • Söker självständigt upp nya utmaningar inom arbetet

Agerar när andra tvekar Initierar på egen hand aktiviteter och projekt

Övrigt

För oss är medarbetarnas hälsa i fokus. Vi underlättar för dig att göra hälsosamma val och att kunna kombinera arbete, fritid och familj. Vi erbjuder därför många av våra medarbetare förmånligt flextidsavtal och möjlighet att jobba hemifrån. Läs mer om oss på vår hemsida svoa.se/jobb.

Då vi är en arbetsgivare som värnar om och strävar efter en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och vår samhällsviktiga funktion, kommer du som slutkandidat att genomföra ett drogtest hos vår


Ansök senast:
2024-04-14

Kontakt:
Jonas Löfgren
teamledare Inköp
E-post: jonas.lofgren@svoa.se

Anette Eriksson
Enhetschef Inköp
Epost: anette.eriksson@svoa.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb