Senior entreprenadupphandlare till MKB Fastighets AB

MKB Fastighets AB söker nu en senior entreprenadupphandlare. Söker du ett kvalificerat arbete med många kontakter i en modig och dynamisk organisation? Har du stort intresse av upphandlingar, byggprojekt och verksamhetsstöd?

Du erbjuds en spännande roll där du får ansvara för entreprenadupphandlingar i byggprojekt samtidigt som du får rollen som kvalitetsansvarig inom området entreprenadupphandling. Du får möjlighet att arbeta med kompetenta kollegor i en professionell organisation som motiveras av att bidra till en viktig samhällsnytta.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Som senior entreprenadupphandlare tillhör du Upphandlingsenheten som ingår i avdelningen Fastighetsutveckling. I rollen som senior entreprenadupphandlare projektleder du arbetet avseende upphandlingar och verkar som kompetensstöd till de interna beställarna genom hela upphandlingsprocessen. Du kommer självständigt och i grupp upprätta och sammanställa förfrågningsunderlag och utkast till avtal samt ansvara för anbudsutvärdering tillsammans med sakkunniga beställare ute i organisationen.

Ditt fokusområde kommer ligga inom entreprenadupphandling och i samverkan med MKB:s områden Nyproduktion, Underhåll och Fastighetsförvaltning skapar du förutsättningar för kostnadseffektiva entreprenader. Du arbetar med att omsätta behov till affär och avtalsvillkor. Du har god kännedom och förståelse för marknadsläget inom byggentreprenader.

Som senior entreprenadupphandlare kommer du att jobba med ramavtal, förnyade konkurrensutsättningar och annonserade upphandlingar samt utvärderingsmodeller. Du kommer vidare ansvara för utveckling av arbetsprocesser, arbetssätt och kvalitet inom området entreprenadjuridik. I tjänsten ingår även att hålla i utbildningar för interna medarbetare avseende upphandlingsprocessen.

Tjänsten är placerad i Malmö och rapporterar till upphandlingschefen.

Vem är du?

Du har en utbildning från högskola/universitet eller YH/KY och minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet inom entreprenadupphandling från fastighetsbolag, byggbolag eller konsultbolag.

Du har goda kunskaper inom AB, ABT, ABK och AMA. Utöver detta har du en god förståelse för byggprocessen, byggbranschen och ett genuint intresse för juridiska frågor. Har du även kunskaper inom LOU så är det meriterande.

Som senior entreprenadupphandlare är du affärsdriven och har god förståelse för byggprocessen ur flera perspektiv. Du arbetar professionellt utifrån strategier, policys och gällande lagstiftning.

Du är strukturerad och planerar ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt. Du drivs av att se resultat i ditt arbete och har förmåga att tänka
här och nu men även långsiktigt.

För att nå framgång i arbetet krävs det att du är kommunikativ och relationskapande både inom och utanför den egna organisationen. Vidare har du integritet och ett gott omdöme.

Tjänsten ställer krav på flytande svenska i tal och skrift.

Vi erbjuder en flexibel arbetsmiljö genom en hybridlösning, med möjlighet att arbeta upp till två dagar i veckan beroende på arbetsuppgifterna.

Om verksamheten

MKB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med 370 anställda och ägs av Malmö stad. Med 26 400 lägenheter och 1 000 kommersiella lokaler är vi det största fastighetsbolaget i Malmö med ett värde på runt 48 miljarder kronor. Vi har 32 procent av hyresmarknaden i staden och runt 65 000 Malmöbor bor i en MKB-lägenhet.

Vår vision är ”Hem för var och en”. Vi arbetar utifrån sex strategier för att nå dit: Social hållbarhet, Miljömässig hållbarhet, Attraktiv hyresvärd, Nyproduktion med rimliga hyror, Flexibilitet i arbetstid och arbetsställe samt Karriärutveckling och mångfald bland medarbetarna. Varje strategi har dels kortsiktiga mål för varje år, dels långsiktiga mål för 2030.

Vi lägger stor vikt vid att skapa både affärsnytta och samhällsnytta och har tre kärnvärden: modiga, enkla, tillsammans som ligger till grund för vårt arbete i vardagen.

Vi arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och är stolta över att vara det första HBTQ-certifierade fastighetsbolaget, numera HBTQI.


Sista ansökningsdag: 
18 februari
Referensnummer:
70465
Kontakt:
Peder Bjursten
073-944 54 60
peder.bjursten@poolia.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb