Senior strategisk inköpare till inköp Sörmland och Västmanland

Nu söker vi dig med gedigen erfarenhet av upphandling som vill bli en del av ett modernt kategoristyrt inköpsteam där du blir en viktig del av inköpsprocesser för två regioners olika verksamheter.

Arbetsuppgifter

Som strategisk inköpare hos oss får du ansvaret för att planera, driva och följa upp olika upphandlingsprojekt utefter tidplan och mål. I arbetet behövs ett stort engagemang i hela upphandlingsprocessen från analyser till implementering av avtal.

I arbetsuppgifterna ingår också att följa upp aktuella avtal och ha leverantörsdialoger. Du utgår från våra gemensamma mål för att tillhandahålla en affärsmässig- och resurseffektiv inköpsprocess. Du kommer att ingå i ett arbetslag om 20 strategiska inköpare och arbetet innebär att du stödjer verksamheter i både Sörmland och Västmanland.

Om arbetsplatsen

Inköp är en central funktion för både Region Sörmland och Region Västmanland. Det innebär att vi ansvarar för regionernas upphandlingar av varor, tjänster och byggentreprenader till en upphandlingsbar spend på ca 8 miljarder SEK per år. Inköpsenheten är en resurs i form av affärsstöd, i alla typer av inköpsfrågor. Vi har också det övergripande ansvaret för e-handel i Region Sörmland.

Inköpsenheten finns med placering i region Sörmland och Västmanland. Vi arbetar kategoristyrt vilket innebär att vi grupperar våra inköp utifrån leverantörsmarknaden för att uppnå största möjliga nytta. Du kommer i rollen som strategisk inköpare agera som upphandlingsspecialist inom något eller några av våra kategoriområden. Tillsammans arbetar alla med att utveckla inköpsenheten genom en effektiv resursanvändning för att stödja regionernas verksamheter till ekonomi i balans.

Vad vi erbjuder dig:

  • En tjänst med ett stort eget ansvar och med en variation av arbetsuppgifter innefattande både strategiska-, som såväl administrativa delar.
  • Utifrån din tidigare erfarenhet och dina önskemål finns möjlighet att påverka tjänstens innehåll, detta för att vi vill att du ska trivas och utvecklas på bästa sätt hos oss.
  • Som nyanställd får du ta del av vårt introduktionsprogram i syfte att du så snart som möjligt ska känna dig som en del av vårt inköpsteam.
  • Här blir du en del av hela inköpsteamet bestående av 56 medarbetare med stor kunskap och engagemang för inköpsprocessen.
  • Du kommer att välkomnas till en arbetsplats som uppmuntrar till omvärldsbevakning och verksamhetsutveckling.
  • Läs även mer vad Region Sörmland erbjuder dig som medarbetare: Våra förmåner – Region Sörmland (regionsormland.se)

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen från universitet/högskola inom ekonomi, inköp, juridik eller annan eftergymnasial utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig, alternativt förvärvat motsvarande kunskaper från arbetslivet.

Du som söker ska ha passerat det juniora stadiet och har gedigen erfarenhet av inköpsarbete. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av att projektleda inköps- och upphandlingsarbete från offentlig verksamhet där du har tillämpat LOU/LUF/LOV. Inköpserfarenhet från andra verksamheter, gärna inom IT-området ser vi också som positivt. I rollen behöver du också kunna uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som i skrift.

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker dig som har förmåga att tänka långsiktigt och driva ditt eget arbete på ett handlingskraftigt och uthålligt sätt. Du har lätt för att skapa struktur och du söker ett arbete som både innefattar den strategiska- som såväl den administrativa delen. I dina projekt samarbetar du inom inköpsenheten samt med övriga medarbetare inom hela regionerna, vilket ställer höga krav på din samarbetsförmåga och att du som person gärna bidrar till en positiv arbetskultur. I upphandlingsarbetet är du en kunskapsresurs för andra och du är nyfiken på omvärldsbevakning inom ditt område och underhåller din kunskap kontinuerligt.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde och placeringsort enligt överenskommelse. Möjliga placeringsorter är Eskilstuna, Nyköping, Katrineholm och Västerås. Eftersom du stödjer verksamheter i både Sörmland och Västmanland kan resor under arbetstid bli aktuellt. Möjlighet för hemarbete, ca 50 % finns.

Välkommen med din ansökan senast 15 februari


Kontaktpersoner

Lina Cheung Larsson-Hytte
Enhetschef
073-726 81 45

lina.cheung.larsson-hytte@regionsormland.se

Christin Lundkvist
Vision
016-10 48 48

christin.lundkvist@regionsormland.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb