Senior Strategisk inköpare till IT-avdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen it-upphandling söker vi nu en strategisk inköpare som är driven, serviceinriktad och har god kommunikativ förmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Som anställd på It-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm med mycket goda kommunikationsförbindelser.

Inom Polismyndigheten köper vi årligen produkter och tjänster inom IT-området för omkring 2 miljarder kronor vilket uppgår till ungefär 30% av myndighetens totala inköpsvolym.

Sektionen it-inköp består av tre grupper som har som uppdrag att aktivt verka för en effektiv nationell inköpsprocess inom IT-området och för att vidare utveckla metoder, kompetens och arbetssätt avseende strategiskt inköp.

Hos oss har du möjlighet att arbeta både med flexibla arbetstider och med möjlighet att arbeta på distans ett par dagar per vecka. Vi har goda förutsättningar för att utöva friskvård då vi har fri tillgång till gym, sporthall samt utrymme för återhämtning i våra lokaler. Som anställd hos oss har du även möjlighet att träna en timme i veckan på betald arbetstid.

Till gruppen it-upphandling söker vi nu en senior strategisk inköpare som kommer att få möjlighet att arbeta med unika, utmanande och intressanta inköpsuppdrag i nära samarbete med den polisiära verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Som strategisk inköpare ansvarar du för att genomföra olika typer av upphandlingar samt förnyade konkurrensutsättningar. Du tar ansvar för hela inköpsprocessen, från att behov uppstår till att avtalet avslutas. Detta innebär att du är med under avtalets hela livscykel och bidrar i leverantörsutveckling och avtalsförvaltning och har bra inblick i marknaden för aktuellt produktområde.

Som strategisk inköpare ansvarar du för att:

 • Driva och leda upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar
 • Ge stöd vid förvaltning av upphandlade avtal
 • Identifiera och driva förbättringsaktiviteter inom det egna verksamhetsområdet
 • Utveckla och effektivisera det strategiska inköpsarbetet
 • Genomföra förhandlingar med leverantörer och/eller tillverkare inom IT-området

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning inom inköp, upphandling eller logistik som Polismyndigheten bedömer som relevant för tjänsten.
 • Mångårig aktuell erfarenhet av att ha arbetat som upphandlare i större organisation och/eller offentlig verksamhet.
 • Mångårig erfarenhet av att ha genomfört upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling, LOU, och/eller lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet, LUFS.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, såväl i tal som i skrift

Tjänsten kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av kategoristyrning
 • Arbetslivserfarenhet av upphandling inom entreprenadområdet som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Relevant erfarenhet av kravarbete, företrädesvis inom IT-området

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är strukturerad och noggrann samt har en god förmåga att skapa relationer. Du är flexibel och kan lätt anpassa dig efter ändrade omständigheter där du snabbt kan ändra ditt synsätt och förhållningsätt. Vi ser att du är självgående samtidigt som du har god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i team. Rollen som strategisk inköpare hos oss kräver att du arbetar på ett strategiskt arbetssätt och är drivande i de uppdrag du ansvarar för.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta ansvarig HR-konsult:

Mikaela Axelsson, mikaela.axelsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-S Avdelningarna saco-s.avdelningarna@polisen.se
Seko Polisen sekopolisen@polisen.se
OFR/P Sofia Ask sofia.ask@polisen.se
ST vid Nationella avdelningarna st.region-stockholm@polisen.se

Övrig information

Placering: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Strategisk inköpare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 4e mars 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A040.464/2024 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Varmt välkommen med din ansökan!


Ansök senast:
4 mars 2024

Kontakt:
HR-konsult Mikaela Axelsson, mikaela.axelsson@polisen.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb