Strategisk Entreprenadupphandlare till Stockholm avfall och vatten

Trygg_Stadshus_Morning_Aug_19_175.jpg

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och bidra till att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad? Vi är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag som varje dag levererar dricksvatten och renar avloppsvatten i Stockholms stad och Huddinge kommun, samt ansvarar för avfallshanteringen i Stockholm stad. I vårt uppdrag ingår även att rena avloppsvattnet, skydda vattenmiljön och restaurera våra sjöar så att stockholmsregionen kan växa och utvecklas utan att naturen tar skada. Stockholm Vatten och Avfall äger och sköter ledningsnäten för vatten och avlopp, samt pumpstationer och vattenreservoarer i Stockholm och Huddinge. Vi hämtar sopor från 74 600 fastigheter och företag och driver åtta återvinningscentraler.

Arbetsuppgifter

Under de närmaste åren kommer stort fokus att läggas på att öka kapaciteten för dricksvattenförsörjning i staden vilket medför att vi har många entreprenader att upphandla och realisera. Vår inköpsvolym inom kategorin bygg- och anläggning och tekniska konsulter var år 2023 ca 3.8 miljarder kronor och enligt prognosen kommer den att öka. Vi behöver därför förstärka vår inköpsenhet med ytterligare entreprenadupphandlare.

Är du intresserad av stora entreprenadprojekt i en verksamhet som värdesätter inköpsfunktionens kompetens? Då ska du söka dig till oss! Vi söker dig som har ett affärssinne och tycker om att bygga relationer internt och externt.

Arbetsuppgifter

Som strategisk entreprenadupphandlare på inköpsenheten kommer du ansvara för genomförandet av upphandlingen från start till mål och förväntas använda din erfarenhet, kreativitet och kunskap i utformning av upphandlingsstrategi, krav och kontraktsvillkor. Du kommer i nära samarbete med beställare inom olika delar av verksamheten att handla upp bygg- och anläggningsentreprenader samt tekniska konsulter. Du förväntas också delta i kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete inom enheten.

Som upphandlare hos oss kommer du tillhöra en enhet på ca 25 personer. Enheten är uppdelad i tre funktioner, taktisk och strategisk upphandling, operativt inköp och avtalsförvaltning. Därutöver arbetar representanter från de olika funktionerna tillsammans med representanter från verksamheten i olika kategorier.

I rollen ingår att:

  • Genomföra upphandlingar från behovsanalys och strategi till tecknat avtal.
  • Delaktig i uppföljning av avtal i nära samarbete med avtalsförvaltare och avtalsansvarig.
  • Stötta i hantering av avtalsavvikelser i pågående avtal.
  • Ta fram och implementera kategorispecifika strategier och aktiviteter.
  • Ta fram strategier, verktyg och mallar i enlighet med lagar och riktlinjer.

Det finns stora möjligheter att utveckla rollen utifrån både egna initiativ samt efterfrågan från verksamheten.

Kvalifikationer

För att trivas i den här rollen ser vi att du har:

  • Universitet/högskoleutbildning med teknisk, ekonomisk eller juridisk inriktning eller motsvarande kunskap förvärvat på annat sätt.
  • Minst 5 års praktisk erfarenhet av att i rollen som entreprenadupphandlare genomföra upphandlingar av drift-, bygg- och anläggningsentreprenader samt tekniska konsultuppdrag och ramavtal.
  • Erfarenhet och kunskap om standardavtalen AB, ABT, ABFF och ABK samt referensverk som AMA anläggning och MER anläggning.
  • Kompetens och erfarenhet av att leda och driva upphandlingar i projektform samt erfarenhet som workshopledare.

Personliga egenskaper

Du har ett affärssinne, är noggrann, duktig på att se helheten samt bra på att identifiera, hantera och följa upp detaljer i arbetet. Då du är den som leder arbetet är goda projektledaregenskaper, förmågan att möta olika personer, medla och att skapa trygghet viktigt i rollen. Vidare är du strukturerad genom att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt, samtidigt som du är bra på att arbeta självständigt och ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter och det gemensamma resultatet. Du kommer i ditt arbete ha många interna och externa kontaktar och därför är det viktigt med god samarbetsförmåga och att du kommunicerar både skriftligt och muntligt på ett pedagogiskt sätt.

Övrigt

För oss är medarbetarnas hälsa i fokus. Vi underlättar för dig att göra hälsosamma val och att kunna kombinera arbete, fritid och familj. Vi erbjuder därför många av våra medarbetare förmånligt flextidsavtal och möjlighet att jobba hemifrån. Läs mer om oss på vår hemsida svoa.se/jobb.

Då vi är en arbetsgivare som värnar om och strävar efter en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och vår samhällsviktiga funktion, kommer du som slutkandidat att genomföra ett drogtest hos vår hälsopartner.


Ansök senast:
8 mars 2024

Kontakt:
Anette Eriksson
Enhetschef, Inköpschef
Telefon: 085221222
Epost: anette.eriksson@svoa.se

Jonas Löfgren
Teamledare Taktisk och strategisk upphandling
E-post: jonas.lofgren@svoa.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb