Uppföljningscontroller mot välfärdsbrottslighet till Adda!

Vårt uppdrag är att skapa största möjliga nytta för den offentliga sektorn. Vill du vara med och bidra till detta genom att säkerställa att vi gör affärer med seriösa leverantörer? Vi söker dig som vill arbeta med att utveckla och driva vårt uppföljningsarbete mot välfärdsbrottslighet. Du kommer arbeta för att motverka att externa aktörer otillbörligen utnyttjar medel från det allmänna för egen vinning i samband med upphandling och avtal.

Tjänsten

Du kommer att ingå i Addas uppföljningsteam där vi arbetar med leverantörsuppföljning inom olika områden. Vår leverantörsuppföljning omfattar flera olika uppföljningsaktiviteter och metoder beroende på vilka krav som följs upp. I rollen som uppföljningscontroller mot välfärdsbrottslighet kommer du arbeta riskbaserat med både förebyggande och upptäckande kontroller, bland annat genom bakgrundskontroller av leverantörer där du i ditt arbete använder en mängd olika informationskällor. Du planerar, koordinerar och genomför uppföljningarna, dokumenterar och redovisar resultat samt presenterar åtgärdsförslag och rapporterar eventuella misstankar om brott till berörda myndigheter. Du kommer också att beställa och leda konsultuppdrag inom området, exempelvis arbetsplatskontroller. Ditt deltagande och bidrag i Addas handlingsplan mot välfärdsbrottslighet i offentlig upphandling blir också en viktig del i rollen.

I rollen ingår även ett ansvar för omvärldsbevakning och samverkan med myndigheter samt för kommunikation inom området. Slutligen kommer du även att ha ett ansvar i vår verksamhetsutveckling avseende leverantörsuppföljning- och styrning, till exempel arbeta med att utveckla effektiva metoder för uppföljning. Du kommer ha ett nära samarbete med kategoriteamen och andra funktioner inom Adda, bland annat juridiska avdelningen.

I uppföljningsteamet jobbar vi tillsammans och drar nytta av och delar med oss av de erfarenheter och kunskaper som finns inom teamet. På så vis lär vi oss av varandra och kan gemensamt utveckla vår kompetens och bredd. Du får samtidigt möjlighet att utvecklas inom fler uppföljningsområden över tid.

Kvalifikationer

  • Relevant högskole- eller universitetsutbildning.
  • Mycket god kunskap om de ramverk som tillämpas vid kravställning och bedömning av leverantörer i samband med offentlig upphandling och leverantörsuppföljning. Du har också kunskap om metoder för kontroll av leverantörer och flertalet informationskällor som används.
  • Minst tre års erfarenhet från arbete med att huvudsakligen utreda, analysera och bedöma leverantörer och dess verksamhet utifrån olika informationskällor, såsom kredit- och affärsinformation samt myndighetsinformation. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med leverantörsuppföljning inom andra områden ser vi det som meriterande.
  • Erfarenhet av att arbeta i en roll som kräver många kontaktytor, egna prioriteringar samt hög grad av analytisk förmåga. Har du erfarenhet från en utredande roll på myndighet eller en roll som innefattat myndighetssamverkan ser vi det som meriterande.
  • God förmåga att formulera dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Profil

Som uppföljningscontroller kommer du att arbeta nära andra funktioner i organisationen, kunder, konsulter och myndigheter, varför vi ser att det är viktigt att du är relationsskapande, självgående och initiativtagande. Du är också en god kommunikatör och du förstår vikten av att bidra till ett gott samarbete.

Som person har du hög integritet och en mycket god analytisk förmåga. Du är bekväm med att hantera komplexa och detaljrika frågor i en utredande roll. Du har förmåga att dra väl underbyggda slutsatser samt har ett helhetsperspektiv. För dig är objektivitet, saklighet och kvalitet självklara ledord i ditt arbete.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Ek, Gruppchef uppföljning, maria.ek@adda.se.

Sista ansökningsdag är den 17 april. Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling. Vi skickliggör våra kunder genom att utveckla kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar.

När du jobbar på Adda får du ta del av många uppskattade förmåner.
Vi arbetar exempelvis flexibelt och hybrid, vi anordnar olika typer av utbildningar och gör flera aktiva saker för att du ska må bra. Vi jobbar med att ständigt förbättra vår arbetsplats och utveckla våra duktiga medarbetare.


Sista ansökningsdag: 17 april 2024

Kontakt: Maria Ek, Gruppchef uppföljning, maria.ek@adda.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb