Upphandlare inom entreprenadområdet till Huddinge kommun

Kommunstyrelsens förvaltning

Om arbetsplatsen

Upphandlingssektionen är centralt placerad vid kommunstyrelsens förvaltning och genomför samtliga annonserade upphandlingar för kommunens räkning, ofta i samverkan med övriga delar av kommunkoncernen.
Upphandlingssektionen är på god väg att implementera ett kategoristyrt arbetssätt, där kategoriplaner finns framtagna för merparten av kommunens kategorier.

Sektionen arbetar proaktivt med avtalsuppföljning i syfte att säkerstätta att varje skattekrona används på bästa möjliga sätt. Sektionen lägger stor vikt vid att mäta de effektiviseringar som åstadkoms i form av kostnadsbesparingar och cost avoidance. Detta gör vi bland annat för att skapa möjligheter för kommunledningen att göra medvetna val i budgetarbetet.
Sektionen har en hållbarhetsstrategi som arbetar för hållbara affärer och ansvarar för kommunens e-handelssystem.

Upphandlingssektionen består av 24 personer, där bl a upphandlare, inköpssamordnare, hållbarhetsstrateg, m fl, tillsammans arbetar mot det gemensamma målet att åstadkomma goda offentliga affärer.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare arbetar du och övriga deltagare i kategoriteamet med att ta fram kategoriplaner och sedan under implementeringsfasen realisera de aktiviteter som beslutats.
Som Upphandlare, med fokus på upphandling inom kategorin entreprenad, ansvarar du för att planera och genomföra upphandlingar på ett affärsmässigt sätt.
Du rapporterar till enhetschef och arbetar med flera upphandlingar samtidigt, med eget projektledaransvar och i mycket nära samarbete med kommunens verksamheter. Du deltar också i vårt ständiga utvecklingsarbete med målet att kunna göra ännu bättre offentliga affärer. Huddinge kommun erbjuder ett arbetsklimat som präglas av högt tempo och engagerade medarbetare.

Din profil

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som är relevant för upphandlingsyrket och som också har gedigen erfarenhet av upphandling inom entreprenadområdet.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, är duktig på både muntlig och skriftlig framställning, förstår komplicerade underlag och producerar egna dokument av hög kvalité. Goda kunskaper i Excel är önskvärt samt vana av att arbeta i e-Avrop och/eller andra upphandlingssystem.

Du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är också kvalitetsmedveten, noggrann och har god samarbetsförmåga.
Vi ser också gärna att du med din specialistkunskap förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet bra och att du kan vara en kunskapsresurs för andra.
Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande i rollen.

Förmåner
För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. http://www.huddinge.se/formaner

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Sista ansökningsdatum
2024-01-14

Upplysningar
Jenny Svensson enhetschef +46853530292

Facklig kontaktperson
För facklig kontaktperson för tjänsten se Facklig kontaktinformation

Referensnummer
KSF:2023:102

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb