Upphandlare med juridisk bakgrund till Österåker

Kommunstyrelsens förvaltning arbetar med gemensamma och övergripande områden. Förvaltningen ger service åt allmänheten, förtroendevalda politiker och kommunens andra förvaltningar. Här finns ekonomiavdelningen, administration- och juridikavdelningen, näringslivsavdelningen, kommunikationsavdelningen, HR-avdelningen och digitaliseringsavdelningen.

Upphandling och inköpsenheten vid kommunledningskontoret i Österåkers kommun ansvarar för kommunens upphandlingar av varor, tjänster, byggentreprenader samt kommunens inköp. Upphandling och inköpsenheten har idag tio medarbetare som arbetar i kontorslandskap med flexkontor som möjliggör distansarbete, kontoret är placerat i centrala Åkersberga.

Ditt nya jobb
Vi söker dig som har ett uttalat intresse för avtalsrätt och upphandlingsjuridik. Tjänsten innefattar att självständigt projektleda och genomföra direktupphandlingar inklusive behovs- och marknadsanalys, framtagande av upphandlingsdokument, utvärdering, tilldelning samt uppföljning av avtal.

Du förväntas även vara med och stötta enheten med upphandlingsjuridisk rådgivning genom att bl.a. följa rättsutvecklingen på området. Syftet är att säkerställa att Österåkers kommun följer gällande upphandlingsregelverk samt interna regler och rutiner i samband med genomförandet av upphandlingar. 

Arbetet sker i nära samarbete med beställare från olika delar av kommunens verksamhet. Tjänsten erbjuder en stor variation av olika upphandlingar i syfte att tillgodose kommunens behov av både tjänste- samt varuavtal samt ställer höga krav på projektledning, kommunikativ förmåga och flexibilitet.

Din profil
Vi söker dig som har

  • goda kunskaper i LOU
  • juristexamen eller motsvarande akademisk utbildning
  • minst tre års erfarenhet av att självständigt processa upphandlingar
  • god kommunikationsförmåga

Du är affärsmässig och har stor integritet. Du har förmåga att identifiera, analysera och prioritera framgångsfaktorer vid upphandling och är initiativrik. Du är pedagogisk och har lätt för att uttrycka dig konkret och tydligt både i tal och skrift. Du har god samarbetsförmåga och är bra på att skapa goda relationer. Arbetet ställer höga krav på god organisatorisk förmåga samt mycket god förmåga att hantera flera parallella projekt. Vidare är du lyhörd, lösningsorienterad och ger ett gott bemötande.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidare, 6 månaders provanställning kan komma att bli aktuellt

Tillträde
Enligt överenskommelse

Visst låter det spännande? Registrera din ansökan via knappen “Sök jobbet”. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar på något annat sätt.

Gå gärna in och läs mer på osteraker.se/jobbaiösteråker

Österåkers kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Precis som vi har du också ett barnrättsperspektiv i ditt dagliga arbete, i enlighet med barnkonventionen.

Kontaktuppgifter till våra fackliga företrädare hittar ni på hemsidan.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi önskar därför att inte bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Tre mil till Stockholm, 1 100 öar, 93 mil kustlinje och ett lite härligare sätt att leva. Vi i Österåker är stolta över vår storstadsnära skärgårdsmiljö där det natursköna kulturlandskapet alltid finns nära. Centralorten Åkersberga utvecklas till en modern stad med småstadskaraktär. Här utvecklar vi ett långsiktigt hållbart samhälle där goda förutsättningar ges för människa, miljö och natur att samverka.


Sista ansökningsdag:
29 januari 2024

Kontaktpersoner:
Linnea Spång
Upphandling och inköpschef
0854081165
linnea.spang@osteraker.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb