Upphandlare till Västfastigheter

Västfastigheter, Område Projekt

Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal. Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se

Västfastigheter söker Upphandlare med inriktning på entreprenadupphandlingar

Område projekt genomför ny- och ombyggnationer av Västra Götalandsregionens lokaler. Vi deltar i förstudier inför projekt och ansvarar för programarbete, projektering och genomförande.

Våra kunder finns främst inom hälso-och sjukvården, men också inom kultursektorn, vid folkhögskolor, naturbruksgymnasier samt resecentrum, buss och tågdepåer inom hela Västra Götalandsregionen.

Med en investeringsvolym på cirka 3 miljarder kronor per år i en bransch med snabb teknisk utveckling så ser vi nu fram emot att välkomna dig som vill bli vår nya upphandlare med inriktning på entreprenadupphandlingar.

Din roll som upphandlare inom Västfastigheter innebär att du kommer att arbeta med upphandlingar samt rådgivning/resursstöd till ansvarig projektledare i upphandlingsfrågor, vid både konsult- och entreprenadupphandlingar. Arbetet innebär bland annat att skapa de bästa förutsättningar för att upphandlingarna genomförs på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt enligt LOU.

Du kommer att vara ett stöd till hela organisationen i upphandlings- och avtalsfrågor. För att säkerställa hög kvalitet i hela organisationen är det prioriterat att vara delaktig i utbildnings- och informationsinsatser till berörd personal i upphandlingsfrågor.

Genom uppföljningar och analyser i pågående och avslutade avtal utökar vi vårt kunnande och vidareutvecklar vårt arbetssätt.

Kvalifikationer

  • Flerårig erfarenhet som upphandlare
  • Dokumenterad erfarenhet och kunskap inom LOU.
  • Kunskaper inom entreprenadjuridik samt inom AB, ABT, ABK är meriterande
  • God förmåga att planera ditt arbete och att arbeta proaktivt
  • Van vid att följa upp och analysera resultat
  • Förmåga att utarbeta tydliga, kalkylerbara och transparanta förfrågningsunderlag
  • Förhandlingsvana och god affärsmässighet

Utbildning
Universitets- eller högskoleutbildning inom ett för tjänsten relevant område eller motsvarande flerårig erfarenhet och utbildning som av oss bedöms som likvärdig.

Vem är du?
Som person har du god förmåga att se helhetsperspektiv, är analytisk, noggrann och självgående.

Arbetet kan ofta vara komplext vilket kräver förmåga till god ordning och struktur.

Det är också av stor vikt att du har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och har ett affärsmässigt, flexibelt och konsultativt förhållningssätt. Tjänsten innebär många kontaktytor varför även en god kommunikativ förmåga, både verbalt och skriftligt, är en förutsättning.

Placering
Du kommer att vara placerad i det nybyggda Regionens Hus vid centralstationen i Göteborg, eller i något annat av våra kontor i Uddevalla, Skövde och Borås. Tillsammans med dina kollegor på upphandlingsenheten och verka inom hela Västra Götalandsregionen även om tyngdpunkten i första hand ligger i Göteborg detta innebär en del resor och körkort är ett krav för rollen, även om tyngdpunkten i första hand ligger i Göteborg. Där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande eller en av våra poolbilar.

Varmt välkommen med din ansökan senast 24 oktober.

I rekryteringsprocessen kan det komma att användas personlighets och färdighetstest i enlighet med Västra Götalandsregionens riktlinjer.

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters verksamhetsidé ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

 

Referensnummer: 2021/5888
Kontakt: Magnus Hjelmgren Områdeschef Projekt, 072-202 83 31
Facklig företrädare: Therese Tullock SACO, 070-378 77 82
Sista ansökningsdag: 24 oktober 2021

Referensnummer: 2021/5888

Kontakt: Magnus Hjelmgren Områdeschef Projekt, 072-202 83 31
Facklig företrädare: Therese Tullock SACO, 070-378 77 82
Sista ansökningsdag: 24 oktober 2021

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb