Upphandlings- och inköpsassistent till Norrköpings kommun

Är du en driven och engagerad person med intresse för upphandling och inköp? Söker du en roll där du får möjlighet att växa och utvecklas? Då kan du vara vår nya kollega!

Vilka är vi?
Upphandlings- och inköpsenheten ingår i ekonomi- och styrningsavdelningen som tillhör kommundirektörens kontor. I ekonomi- och styrningsavdelningen ingår även enheten för finans- och internbank, ekonomi och styr samt statistikfunktionen. 

Upphandlings- och inköpsenheten är belägen i trevliga lokaler på Slottsgatan 118 med närhet till Norrköpings resecentrum. Vi är tio engagerade och nyfikna medarbetare som tillsammans ansvarar för kommunens upphandlingar av varor och tjänster. Genom god planering och tydliga arbetssätt säkerställer vi att kontorens verksamheter följer lagen om offentlig upphandling (LOU) och de grundläggande principerna vid upphandling och inköp. 

Norrköping kommuns årliga totala inköpsvolym är drygt tre miljarder kronor och upphandling och inköp är en viktig del för kommunen både vad gäller ekonomi och måluppfyllelse.

Nu förstärker vi vårt team och söker efter en driven och engagerad upphandlings- och inköpsassistent som vill växa tillsammans med oss och bidra till att skapa ändamålsenliga och resurseffektiva avtal. 

Dina arbetsuppgifter
I den här rollen utgör du ett rådgivande stöd gentemot våra direktupphandlare som finns på respektive kontor i kommunen. 

Du hjälper våra upphandlare med administrativt stöd så som diarieföring, avtalsinläsning och hantering av utlämande av handlingar. 

Vidare genomför du även själv direktupphandlingar genom skriftlig offertförfrågan för kommundirektörens kontor samt skapar förfrågningar till den samverkande, upphandlande enheten där samverkanskommuner och regioner ingår.  

Vem är du?
Vi söker dig som har examen från yrkeshögskola med inriktning inköp och upphandling alternativt erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Vi ser positivt på om du har erfarenhet av operativt eller strategiskt arbete inom upphandling och inköp, gärna inom offentlig sektor. 

Som person är du trygg, stabil och mån om att bemöta andra på ett serviceinriktat och lösningsfokuserat sätt.  

Du lägger högt värde i samarbete med andra människor där du delar med dig av din kunskap och kompetens samtidigt som du uppskattar att ta del av andras erfarenheter och perspektiv. 

Rollen innebär att du ska kunna driva dina processer på ett självständigt sätt, därför ser vi att du har ett sinne för att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter efter deras brådska och betydelse.

Du tar gärna egna initiativ och initierar aktiviteter på ett proaktivt sätt. 

I den här tjänsten behöver du ha goda kunskaper inom LOU. 

Vidare ser vi även att du är skicklig i att hantera officepaketet, särskilt excel.  

Välkommen med din ansökan!

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Länk till den här sidan
https://norrkoping.se/jobba-hos-oss/sok-jobb/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=17045&rmlang=SE


Sista ansökningsdatum:
9 juni 2024

Kontakt:
För frågor om tjänsten kontakta Enhetschef Björn Andrén, bjorn.andren@norrkoping.se eller för frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsspecialist Therese Silvstam, therese.silvstam@norrkoping.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb