Upphandlingsspecialist till Göteborgs stad


Om arbetsplatsen

Vi på Göteborgs stads inköps-och upphandlingsförvaltning har som målsättning att vara Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation. Hos oss finns specialister inom upphandling, inköpsstrategi, hållbarhet, juridik och kommunikation. I våra centralt placerade lokaler arbetar cirka 100 drivna kollegor som tillsammans varje dag gör skillnad för dem som bor, lever och arbetar i Göteborg.
Vårt uppdrag är att leda, driva och utveckla Göteborgs Stads inköpsverksamhet och vägleda stadens medarbetare i deras inköpsuppdrag. Inköps-och upphandlingsförvaltningen är stadens inköpscentral och tillhandahåller ramavtal för varor och tjänster av gemensamt intresse för stadens förvaltningar och bolag. Vi är en av Sveriges största offentliga inköpsorganisation och med vår samlade kraft är vi med och formar morgondagens hållbara samhälle.

Vill du veta lite mer om oss och hur det är att arbeta på förvaltningen, läs mer på vår jobba hos oss-sida! https://goteborg.se/wps/portal/start/jobba-i-goteborgs-stad/vara-verksamheter/jobba-pa-forvaltningen-for-inkop-och-upphandling
Följ oss även gärna på LinkedIn https://www.linkedin.com/company/gbginkop/

Arbetsuppgifter

27 miljarder kronor – så mycket köper Göteborgs Stad in tjänster och varor för varje år. Det gör oss till en av Sveriges största offentliga inköpsorganisationer. Med vår samlade kraft har vi stor möjlighet att göra samhället till en bättre plats. Vi har ett viktigt uppdrag att möjliggöra för stadens verksamheter att göra hållbara val, både utifrån miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter.

Gillar du upphandling? Vi söker nu en upphandlingsspecialist som vill vara med och driva stadens upphandlingsverksamhet framåt och som har intresse för att jobba brett med upphandling inom flera olika kategorifamiljer.

Du kommer att tillhöra enheten upphandling och miljö. På enheten arbetar cirka 12 personer fördelat på roller som upphandlingsspecialist, miljöspecialist och administratör.

Enheten kommer att genomföra upphandlingar som en del i en långsiktig kategori- eller avtalsstrategi, såväl som att utföra upphandlingsuppdrag åt stadens verksamheter.
Vi kommer att jobba brett med upphandlingar mot alla stadens verksamheter och har därför ett behov av en samlad kompetens inom samtliga kategorifamiljer.

Inköps- och upphandlingsförvaltningen ska vara förstahandsvalet för stöd i upphandlings- och inköpsfrågor för stadens verksamheter. Du kommer i din roll att vara med i denna utveckling.

Övergripande beskrivning av arbetsinnehåll:
• Din roll är att självständigt projektleda och driva upphandlingsarbete
• Tillsammans med olika specialistroller arbetar du i upphandlingsfasen för att nå stadens målsättningar och bidra till hållbara inköp och en hållbar stad, ekologiskt, socialt och ekonomiskt
• Du kommer efter avslutat uppdrag att lämna över till avtalsansvarig internt på förvaltningen eller till beställande organisation

Förvaltningen är i en förändringsprocess där mycket spännande händer kopplat till såväl vår organisation som arbetssätt. Vi ska stärka vårt kundorienterade förhållningssätt och vi ska bli ännu bättre på att utveckla det strategiska arbetet. Därför genomgår förvaltningen förändringar för att fortsatt leverera på våra uppdrag och skapar en organisation som har förutsättningar och utrymme att utvecklas och skapa nytt. En del i denna utveckling är de nya rollerna upphandlingsspecialist och strategisk inköpare där du i rollen som upphandlingsspecialist får chans att upphandla inom en mängd olika områden. Välkommen att driva utveckling tillsammans med oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig med flera års erfarenhet av att driva upphandlingar inom offentlig sektor.

Du har mycket driv och vilja att få saker gjorda. Du kan snabbt orientera dig bland många olika aktörer. Göteborgs Stad är en stor organisation och du behöver ha förmåga att skapa och utveckla nätverk och kontakter.

Du har lätt för att växla perspektiv och interagera med många olika målgrupper. Du är kommunikativ och har förmåga att förmedla dina kunskaper. Du kan göra avvägningar, kommunicera eventuella målkonflikter och klargöra ställningstaganden.

För att lyckas i rollen är det nödvändigt att du är trygg i dig själv och har en genuin vilja att göra bra affärer med göteborgarnas bästa i fokus.

Du kan projektledning och balansera kundens behov och övriga aspekter som bidrar till ett bra resultat med kunden i fokus. Du har en för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!


Ansök senast:
4 april 2024

Kontakt:
Christina Sjöö
Enhetschef upphandling
christina.sjoo@ink.goteborg.se
tel: 031-366 37 02

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb