Verksjurist till Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen, Rättsavdelningen, Avtal IT Förvaltningsrätt

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är Solna vid huvudkontoret.

Vi sitter i nybyggda lokaler där vi tillämpar ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. I denna tjänst erbjuder vi möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på årsbasis.

Hos oss finns ett stort engagemang och alla som arbetar här vill göra en god insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se.

Enhetens uppdrag 

En del av Arbetsförmedlingens nya uppdrag är att myndighetens arbetsförmedlande roll ska övertas mer och mer av privata aktörer och utförare. I detta arbete har Rättsavdelningen ett mycket viktigt uppdrag. En framgångsfaktor för detta är att Rättsavdelningen tillsammans med den övriga verksamheten driver ett utvecklingsarbete mot en ökad digitalisering med fokus på gällande rättssäkerhet och god förvaltning inom myndighetens hela ansvarsområde. Vi säkerställer att god förvaltning genomsyrar myndigheten och därigenom bidrar till en verksamhets- och kundnytta.

På enheten Avtal, IT och Förvaltningsrätt arbetar idag runt 16 verksjurister inom de rättsliga områdena avtalsrätt och upphandlingsjuridik, IT-rätt och dataskydd, förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess.

Beskrivning av tjänsten

Till gruppen som arbetar med avtalsrätt och upphandlingsjuridik söker vi nu en verksjurist. Vi söker dig med kompetens och erfarenhet inom offentlig upphandling och avtalsrätt som vill vara med och bidra till genomförandet av vårt nya uppdrag. Du bör ha förmåga att ställa om till nya situationer, då vi är en verksamhet under stark utveckling och i pågående förändring.

En del av din arbetsvardag kommer att vara att företräda myndigheten i domstol, svara på remisser, granska styrande och stödjande dokument, ta ram rättsliga ställningstaganden och föreskrifter samt arbeta fram förslag till lagtexter. Du behöver förstå och kunna förmedla vikten av de juridiska bedömningar och ställningstaganden som behöver göras i rollen som jurist på Rättsavdelningen. Vi önskar att du bidrar med innovativa och pragmatiska rättssäkra lösningar som leder till verksamhetsnytta.

I arbetet ingår ett nära samarbete med övriga avdelningar på Arbetsförmedlingen, särskilt inköpsavdelningen. Vår styrka är att vi arbetar nära verksamheten inom våra sakområden.

Grundläggande krav för tjänsten

  • Juristexamen (tidigare jur.kand.)
  • Minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete
  • Minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig upphandling
  • Erfarenhet av juridiskt arbete med avtalsrätt
  • Goda kunskaper i svenska, det vill säga god förmåga att kommunicera i tal och skrift, samt hög läsförståelse

Övriga meriter för tjänsten

  • Mer än tre års kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig upphandling
  • Juridiskt arbete i statlig verksamhet
  • Notarietjänstgöring
  • Juridiskt arbete med IT-avtal

Vi söker dig som är kommunikativ, analytisk och lösningsfokuserad. Du ser och hittar möjliga lösningar på juridiska utmaningar. Du är genuint nyfiken på vad som driver verksamheten framåt och hur vi bäst genererar nytta för samhället. Du trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra, är van vid att ta eget ansvar samt driver ditt arbete och utveckling mot uppställda mål. Du är pedagogisk, tydlig och lyhörd i ditt sätt att kommunicera, är ansvarstagande och prestigelös.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-08. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss – Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.


Sista ansökningsdag:
8 januari 2023

Referensnummer:
Af-2022/0106 6296

Kontakt:
Gunilla Åberg Ekstedt, Enhetschef gunilla.aberg-ekstedt@arbetsformedlingen.se

Mahlin Nyström-Ångman, rekryteringspartner
mahlin.nystrom-angman@arbetsformedlingen.se

Fackliga representanter:
Carola Persson, Seko
0104868511
Kicki Larsson, SACO-s
0104860581
Bernth Hultman, ST
0104864489

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb