Vi söker en hållbarhetsstrateg till vår hållbarhets- och uppföljningsavdelning

Vi söker dig som vill jobba både med miljö och sociala hållbarhetsfrågor och som vill bli en del av vårt hållbarhetsteam.

Tjänsten

Som hållbarhetsstrateg på Adda stöttar du våra kategoriteam med din expertis hela vägen från affärsanalysen, genom förstudien, dialogerna med marknaden, branschen och kunderna, till att ta fram kravställningar, anbudsutvärdera och följa upp kraven. Du kommer ha ett nära samarbete med våra kategori- och avtalsansvariga, upphandlare, avtalscontroller, uppföljningskoordinatorer och vår juridiska avdelning. Vi jobbar teambaserat i kategori- och upphandlingsteam och din roll blir att tillsammans med kollegorna, säkerställa att våra avtal och dynamiska inköpssystem blir hållbara och bidrar till att våra kunder i kommunerna, regionerna och deras bolag når sina mål.

Hos oss får du möjligheten att utvecklas både inom hållbarhetsområdet och inom offentlig upphandling. Det är upphandlingsfrågor som är vår kärnverksamhet och du kommer att vara med och medverka till att våra nationella ramavtalsupphandlingar är hållbara och möter våra kunders ambitioner och målsättningar.

Kvalifikationer

  • Relevant eftergymnasial utbildning.
  • Minst tre års erfarenhet av att praktiskt ha analyserat, ställt och utvärderat miljö- och hållbarhetskrav i offentliga upphandlingar eller erfarenhet av inköp inom privata sektorn som hållbarhetsexpert.
  • God kunskap om mänskliga rättigheter, FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter och OECD:s riktlinjer om tillbörlig aktsamhet för ansvarsfullt företagande.
  • God kunskap om Agenda 2030 och de 17 globala målen.
  • God kunskap om klimatfrågor och cirkulär ekonomi.
  • God kunskap om arbetsrättsliga villkor i Sverige, lika rättigheter och tillgänglighetsfrågor.
  • Erfarenhet från arbete med internationella leveranskedjor.
  • Mycket god förmåga att formulera dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Din profil

För att lyckas i ditt arbete bör du vara nyfiken, drivande och engagerad och du är bra på att få saker utförda inom satta tidplaner. Du har mycket goda kunskaper inom miljömässig hållbarhet, stor förmåga att hantera komplexa underlag och frågeställningar och ser möjligheter. Du är van att analysera och riskbedöma hållbarhetsaspekter inom olika branscher och hantera krav och verifikat inom tekniskt komplexa områden gällande t.ex innehåll av kemikalier och energiprestanda. Du är också van att arbeta med riskanalyser, kravställningar och verifikat inom det sociala hållbarhetsområdet och att följa upp leveranskedjor. Du är bekväm med att föra dialog med både leverantörer, revisorer och t.ex. branschorganisationer.

Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete, analytisk, lösningsorienterad och har mycket god kommunikativ förmåga. Du trivs med att arbeta i team och bidrar gärna till en positiv laganda. 

Du kommer att arbeta nära både kunder och leverantörer varför vi ser att du har förståelse för hur våra kunders organisationer och hur leverantörsmarknaden fungerar. Du arbetar självständigt och rapporterar till gruppchefen för hållbarhetsteamet. 

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marilouise Berg, Gruppchef Hållbarhet, marilouise.berg@adda.se

Sista ansökningsdag är den 2 juni, men vi vill gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling. Vi skickliggör våra kunder genom att utveckla kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar. Adda har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på www.adda.se


Ansök senast:
2 juni 2024

Kontakt:
Marilouise Berg, Gruppchef Hållbarhet, marilouise.berg@adda.se.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb