Är du Nacka kommuns nya inköpschef?

Är du en erfaren ledare, van att jobba strategiskt mot en vision? Brinner du för kategoristyrning vill optimera inköpsprocesserna? Är du en driven och affärsmannamässig person med gedigen erfarenhet av strategiskt inköpsarbete som söker nya utmaningar? Då kan du vara den vi söker som ny inköpschef till Nacka kommun där du får leda inköpsenheten med ett fantastiskt team på 18 personer.

Nacka kommun befinner sig i en intensiv fas av utveckling och expansionsprojekt, särskilt med tanke på den kommande tunnelbanan och stadens snabba utveckling. Du blir en nyckelspelare i kommunens affärer samt i utvecklingen av vår stad som fokuserar på medborgarnas och verksamheternas behov idag och i framtiden. Du följer upp, analyserar och initierar aktiviteter för att nå ett fantastiskt resultat!Ditt uppdrag

Som Inköpschef i Nacka kommun ansvarar du för enhetens budget och personal samt leder det strategiska, taktiska och operativa inköpsarbetet. Du leder och styr med hjälp av kategoristyrning som vi infört sedan 2018. I ditt ansvarsområde ingår alla kommunens 10 kategorier till kommunens egen verksamhet och produktion samt dotterbolagen Nacka Vatten och Avfall AB samt Nacka Energi AB. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt nära affärs- och produktionsansvariga, chefer, projektledare, operativt inköpsansvariga, ekonomi och centralt inköp.

Du ingår i ledningsgruppen för kommunens Ekonomiprocess och rapporterar till Ekonomi- och finansdirektören.


Är det här du?

Vi söker en stabil och erfaren ledare med en gedigen erfarenhet av inköp som brinner för de offentliga affärerna och rollen som affärspartner. Du som söker har;

  • Minst sju till tio års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete.
  • Inköpserfarenhet av offentliga affärer och erfarenhet av LOU.
  • Minst 3-5 års tidigare chefserfarenhet.
  • Högskoleutbildning inom ekonomi/juridik/teknik alternativt annan relevant akademisk utbildning.
  • Utmärkta kommunikationsfärdigheter på svenska i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.

Meriterande

  • Erfarenhet av ledarskap i offentlig förvaltning.

Dina personliga egenskaper

Du som söker är en erfaren ledare, van att arbeta med utveckling och struktur. Du är driven, med god problemlösningsförmåga samtidigt som du är relationsskapande i alla led. När förutsättningar ändras, är du snabb att ompröva och prioritera arbetsuppgifter för att ta arbetet framåt.Vi erbjuder 

Som inköpschef på inköpsenheten har du en chans att få vara med och påverka och bidra till framtidens Nacka. Här får du möjlighet att arbeta i en kommun som vill vara bäst i Sverige på att vara kommun, och som har öppenhet och mångfald som sin vision och en grundläggande värdering att lita på människors kunskap, vilja och förmåga.

Vi erbjuder dig friskvårdstimme, gym i huset, friskvårdsersättning, förmånscykelserbjudande samt möjlighet att växla semesterersättning mot fler semesterdagar. Arbetsplatsen ligger i Nacka stadshus i öppna, ljusa lokaler, granne med Nacka forum och 15 min med buss från Slussen och 20 minuter från Gustavsberg.


Intresserad?

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med tidsbegränsat chefsförordnande och tillträde enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Nacka är en av Sveriges mest attraktiva och välrenommerade kommuner. Med fokus på mål, resultat, hållbart medarbetarengagemang och ständig utveckling strävar Nacka efter att bli bäst på att vara kommun. Nacka kommun är arbetsgivaren för dig som med stor frihet förnyar och gör skillnad.

Inför rekryteringsarbetet har Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdag:
2023-11-19

Kontakt: 
Jörn Karlsson, ekonomi- och finansdirektör på jorn.karlsson@nacka.se eller 070-431 76 68

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb