Avdelningschef Upphandla, Västtrafik

Västtrafik, Utveckling

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västsverige. Varje dag väljer över 400 000 kunder att resa med våra bussar, tåg, spårvagnar och båtar. Genom att utveckla och erbjuda hållbara resor och smarta tjänster vill vi vara det självklara valet när du reser. På så sätt bidrar Västtrafik till det goda livet i Västra Götaland och till en attraktiv och konkurrenskraftig region.

Du har nu chansen att söka en intressant och utmanande tjänst på Västtrafik. Vår Upphandlingschef har gått vidare till nya utmaningar internt och vi söker nu hennes ersättare. Större delen av vår omsättning grundar sig i upphandlade avtal. Som Upphandlingschef har du chansen att driva hållbart resande och verkligen påverka kollektivtrafikens framtid.

Upphandlingsavdelningen består av 10 kompetenta, självständiga och drivande medarbetare som leder upphandlings- och etableringsprojekt samt fordonsstrategiska frågor. Som avdelningschef för avdelningen Upphandla ansvarar du för att, tillsammans med medarbetarna, driva, utveckla och koordinera företagets upphandlingar samt avdelningens övriga arbete.

Rollen
Du ansvarar för att årligen ta fram övergripande upphandlingsplaner samt för att utveckla avdelningens arbetssätt och processer. Du kommer att medverka i ett flertal styrgrupper för upphandling och etablering. Som avdelningschef kommer du att ha fullt personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du rapporterar till enhetschefen för Utveckling.

Vem är du?
Inom Västtrafik är ledarskap en profession. Vi söker dig som är en coachande ledare med fokus på medarbetarens utveckling. Du gillar att vara närvarande och tillgänglig och är bra på att lyssna.

Du skapar förutsättningar för medarbetarna och ett tvärfunktionellt arbete. Du är också en mycket bra kommunikatör som har förmågan att skapa goda samarbeten och se helheten då du kommer att jobba i nära samverkan med resten av verksamheten.

Som person är du drivande, analytisk och strategisk. Du har ett affärsmässigt tänk och drivs av att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling.

Krav
Vi söker dig som har utbildning inom ekonomi, juridik, upphandling eller annan relevant utbildning.

Du har ett antal års erfarenhet av att leda medarbetare samt erfarenhet av inköp och upphandling i offentlig eller privat sektor. Det är meriteterande om du har erfarenhet från offentlig verksamhet och kunskaper inom upphandlingsjuridik.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och ställer stora krav på din förmåga att skapa ett positivt samarbetsklimat där medarbetarnas kompetens tas tillvara.

Vi vill att Västtrafik ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Vill du veta mer?
Vänligen kontakta Camilla Holtet, Enhetschef Utveckling, på camilla.holtet@vasttrafik.se eller Anna Johansson, Avdelningschef Upphandla, på anna.johansson@vasttrafik.se. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning snarast. Placering på vårt kontor i Regionens hus, ett stenkast från Göteborgs centralstation.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26:e juli.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Göteborg
Län: Västra Götalands län
Land: Sverige
Referensnummer: 2020/3228
Sista ansökningsdag: 2020-07-26


Sista ansökningsdag
2020-07-26

Referensnummer
2020/3228

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb