Avtalscontroller till Lunds kommun

Serviceförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen tillgodoser övriga förvaltningar och kommunala bolags behov av service, exempelvis inom lokaler, skolmåltider, grönyteskötsel eller entreprenadjobb. Vi har drygt 600 anställda fördelade över affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad och Måltidsservice samt vår stab. Hos oss är du med och gör skillnad för små och stora Lundabor!

Om oss

Nu söker vi en avtalscontroller som vill ansvara för serviceförvaltningens arbete inom avtal och inköp. Servicenämnden är en omfattande beställare av varor, tjänster och entreprenader från externa leverantörer och har ett stort antal avtal. Arbetet med avtal och avtalsuppföljning är centralt för att agera affärsmässigt i rollen som beställare.

Vill du vara med och bygga upp vår verksamhet kring upphandling, inköp och avtal? Lockas du av att få utrymme att utveckla nya arbetssätt och rutiner – och det i en förvaltning med omfattande och bred verksamhet? Är du nyfiken på att arbeta i en stödjande stabsfunktion och ha massor av kontaktytor både inom och utanför den egna organisationen? I så fall kan du vara den vi söker!

Inom staben arbetar drygt 40 medarbetare som med sin expertis stöttar förvaltningen och dess tre affärsområden. Du tillhör enheten ledningsstöd, som bland annat ansvarar för planering- och uppföljning, hållbar utveckling, juridisk rådgivning och verksamhetsutveckling.

Serviceförvaltningens målbild är att vi skall vara en hållbar organisation där vi ser och utvecklar varandra. Detta gör vi genom att sätta tydliga, utmanande mål och skapa förutsättningar för ett hållbart ledar- och medarbetarskap utifrån Lunds kommuns vision och förhållningssätten lyssna, lära, leda, för att skapa Ett Lund.

Arbetsuppgifter

Dina grundläggande arbetsuppgifter är att aktivt förvalta och följa upp förvaltningens egna avtal. I detta arbete ingår samverkan med både kollegor och våra leverantörer. Du har ett nära samarbete med förvaltningens jurister och verksamhetschefer med flera. Du kommer även att vara länken mellan inköps- och upphandlingsenheten på kommunkontoret och förvaltningens beställare avseende kommunövergripande och förvaltningsspecifika avtal.

Som avtalscontroller samordnar och utvecklar du hur serviceförvaltningen ska arbeta på området i dialog med våra tre affärsområden samt inköps- och upphandlingsenheten. Du har kännedom om våra avtal och avtalstider, ansvarar för förvaltningens avtal i avtalskatalogen och genomför förlängningar av våra avtal. Du genomför erforderliga analyser av våra inköp och leverantörer samt identifierar behov av nya upphandlingar. Du rapporterar aktuell statistik avseende avtalstrohet, föreslår förbättringar och ser till att vi följer aktuella riktlinjer. Vid revisioner bistår du vid framtagandet av granskningsunderlag och vid interna kontroller rapporterar du utifrån egna analyser.

En stor del av ditt arbete som avtalscontroller är att föra en aktiv dialog med förvaltningens beställare och leverantörer. Du ger stöd vid avrop från ramavtal och vid direktupphandlingar samt arbetar aktivt med att uppdatera våra avropsmallar. Du deltar frekvent i affärsområdenas arbets- och ledningsgrupper, fångar upp behov och planerar arbetet. Du informerar och utbildar nya medarbetare och våra beställare, samt har i förekommande fall motsvarande roll i de centralt upphandlade avtalen som serviceförvaltningen nyttjar. Du kommer vara delaktig i upphandlingar samt i kommunkontorets nätverk, referensgrupper och utvecklingsarbete kring kategoristyrning.

Vi erbjuder dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Det finns goda möjligheter att utvecklas i denna roll och stort utrymme för att ta egna initiativ och påverka hur vi ska arbeta! Runt omkring dig finns kompetenta och härliga kollegor som du både hjälper och får stöd av.

Vi söker dig som

  • Har högskoleutbildning/YH-utbildning eller motsvarande, med inriktning på inköp och offentlig upphandling, ekonomi eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Har kunskaper inom LOU
  • Har arbetslivserfarenhet av inköp och upphandling inom offentlig förvaltning eller privat sektor

Det är dessutom meriterande om du har:

  • Arbetat med avtal, upphandling och inköp i offentlig verksamhet
  • Erfarenhet av att arbeta i upphandlings- och avtalssystem, Lunds kommun använder för närvarande Tendsign
  • Erfarenhet av Qliksense för inköpsstatistik
  • Erfarenhet eller utbildning inom ekonomi
  • Erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem, Lunds kommun använder Raindance

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från offentlig eller privat sektor. Du är en strukturerad person som är van att självständigt planera och genomföra ditt arbete. Vi tror att du har analytisk förmåga, och både förmår att skapa överblick och fördjupa dig i enskilda avtalsfrågor.

Du gillar att utveckla arbetssätt och ser möjligheter, och kan förhålla dig och ditt arbetssätt till nya förutsättningar. Du tar egna initiativ, söker aktivt information och sätter dig in i de upphandlade avtalen.

Centralt i rollen är att vara stöd till förvaltningens affärsområden och du är lyhörd för verksamhetens behov, trivs med att ha många kontaktytor och uppskattar ett nära samarbete med andra. Att ge god service och ha ett professionellt bemötande är självklart för dig. Du har en god kommunikations­förmåga och kommunicerar löpande om ditt verksamhetsområde.

Din arbetsplats blir i kommunhuset Kristallen, centralt belägen vid järnvägsstationen i Lund. Vi tillämpar löpande urval och ser fram emot din ansökan!


Sista ansökningsdag: 2023-04-30

Referensnummer:
2023/476

Kontaktperson(er):
Tove Dannestam, 046-3595236

Facklig(a) företrädare:
Anders Söderberg, Vision, 046-3595551

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb