Avtalscontroller till ekonomienheten i Härnösand

Om arbetsplatsen

Vill du bidra till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik? Vi på Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM, arbetar för att alla barn, elever och vuxenstuderande ska kunna utvecklas och nå målen i sin utbildning – oavsett funktionsförmåga. Vi erbjuder stöd till förskolor och skolor i hela landet som vill skapa lärmiljöer som är utvecklande och tillgängliga. Vi driver också flera specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Myndigheten har cirka 1 200 medarbetare och verksamhet i hela landet.

Som medarbetare hos oss får du arbeta för allas lika värde i en organisation där delaktighet och engagerade medarbetare värderas högt. Vi ser ett stort värde i att ha medarbetare som mår bra och satsar därför mycket på friskvård och kompetensutveckling. Hos oss har du frihet att påverka ditt arbete. Mer om vad vi erbjuder kan du läsa på www.spsm.se/ledigajobb

Ekonomienheten är en enhet inom verksamhetsområde stöd och styrning, med ansvarsområdena verksamhetsstyrning, ekonomistyrning, ekonomiadministration, upphandling, avtals- och inköpsfrågor. Enheten har sin verksamhet huvudsakligen i Härnösand och Örebro, med enhetschefen placerad i Örebro. Ekonomienheten ansvarar för myndighetens samordnade inköpsprocess och är normerande för hela myndigheten i frågor som rör upphandling, inköp och avtal. Den här tjänsten är placerad i Härnösand.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete ingår exempelvis att:
• kontinuerlig uppföljning av myndighetens leverantörsavtal när det gäller exempelvis avtalstid, avtalsvillkor och avtalsefterlevnad
• ekonomisk uppföljning kopplat till myndighetens avtal, t ex spendanalys och stickprovskontroller
• delta i vissa upphandlingar samt fånga in och signalera behov av upphandlingar
• samverka med verksamhet och i förekommande fall även leverantörer i samband med avtalsuppföljning
• implementera och informera om nya avtal
• löpande ge stöd till verksamheten i avtalsrättsliga frågor
• svara för myndighetens systemstöd för avtalshantering
• delta i arbetet med att utveckla och effektivisera myndighetens arbetssätt när det gäller avtal, inköp och upphandlingar

Rollen som avtalscontroller i myndigheten är ny, vilket innebär att du kommer att vara en del av arbetet med att bygga upp myndighetens avtalshantering samt utveckla rollen och arbetssättet i nära samarbete med ekonomienheten och övrig verksamhet.

I din roll kommer du att arbeta nära den centrala upphandlings- och inköpsfunktionen samt e-handelsansvarig, men också ha ett nära samarbete med de verksamhetsföreträdare som ska förvalta samt använda avtal.

I arbetet ingår att jobba proaktivt för att myndigheten ska följa riktlinjer och regelverk vid avtalsförvaltning, vilket bland annat kan innebära att du ansvarar för informations- och utbildningsinsatser.

Kvalifikationer

Du ska ha
• en högskoleutbildning med inriktning mot exempelvis ekonomi eller juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
• minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet av att arbeta med avtalsuppföljning, upphandling eller närliggande områden

Vi ser gärna att du har erfarenhet av LOU, av systemstöd för avtalshantering samt av ekonomisk uppföljning. Vana av att driva förändringsarbete är en fördel, liksom erfarenhet av affärssystem.

För att lyckas i rollen som avtalscontroller är det viktigt att du har ett intresse för inköps- och avtalsfrågor och ser det strategiska värdet av avtalsuppföljning. Du behöver trivas med att jobba i en verksamhet i utveckling och tycka att det är roligt att ha många olika kontaktytor både inom och utanför myndigheten. Du bör ha integritet och en god pedagogisk förmåga. Arbetsuppgifterna kräver god kommunikativ förmåga och vana att uttrycka sig i skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

1 september eller efter överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-06-05
Referensnummer:
2 STO-2020/696

Övrigt

Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten. Utdrag från belastningsregistret ska visas upp inför anställning. 6 månaders provanställning tillämpas.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Generell information


Sista ansökningsdag
2020-06-05

Referensnummer
2 STO-2020/696

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb