Avtalscontroller till Micasa Fastigheter

Är du en analytisk person som både kan fokusera på detaljer och se till helhetsperspektivet? Har du flerårig erfarenhet av uppföljning och vill utveckla Micasas process för avtalsuppföljning av upphandlade leverantörer? Vill du dessutom arbeta för ett bolag som tar ett stort samhällsansvar, där hög kompetens och engagerade kollegor präglar stämningen? Då kan det vara dig vi söker!

Om tjänsten 

Tjänsten som avtalscontroller är en nyinrättad tjänst och det kommer finnas stora möjligheter att påverka tjänstens utformning och innehåll. Du kommer att tillhöra Inköpsenheten som består av denna tjänst tillsammans med tre upphandlare och inköpschef.

Som avtalscontroller är det du som är expert inom ditt område. Du driver samt utvecklar arbetet med avtalsuppföljning och du får möjlighet att jobba brett inom en stor del av organisationen. Rollen är både operativ och strategisk inom avtalsuppföljning och består av daglig kontakt med olika parter. En central del i rollen är att säkerställa att uppföljning sker av ställda krav i avtalen – med fokus på kvalitet, miljö, socialt ansvarstagande och arbetsrättsliga villkor.

I det övergripande arbetet har du ett nära samarbete med upphandlarna och du medverkar aktivt i enhetens arbete med verksamhetsutveckling. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Planera, koordinera och genomföra avtalsuppföljning på en övergripande nivå men även på enskilda avtal. Insamling av data och information är en grund för avtalsuppföljningen och ska utföras av rollen i samarbete med bolagets avtalsägare och avtalsförvaltare.
 • Ansvara för att ta fram rapporter, sammanställa, dokumentera samt analysera resultatet av inköpsstatistik och den löpande uppföljningen
 • Arbeta med förslag och åtgärdshantering utifrån vad som framkommit vid uppföljningen.
 • Underhålla och utveckla arbetssättet för avtalsuppföljning.
 • I upphandlingsskedet samarbeta med ansvarig upphandlare för att utforma relevanta krav och rutiner/metoder för avtalsuppföljning.
 • Under avtalsperioden genomföra löpande stickprovskontroller och uppdateringar av leverantörernas certifikat, försäkringar, prislistor etc.
 • Säkerställa att avtalen nyttjas i enlighet med lagen om offentlig upphandling, på ett affärsmässigt sätt, så att varor och tjänster köps in kostnadseffektivt, till rätt kvalitet och med minsta möjliga miljöpåverkan
 • Löpande kontakter med leverantörer och branschorganisationer.

Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, juridik eller motsvarande, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt.
 • Flerårig erfarenhet av uppföljning och analys gällande upphandlade leverantörer/avtal.
 • Goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel.
 • Goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer

 •  Erfarenhet av offentlig verksamhet och vad det innebär att vara styrd av LOU (lagen om offentlig upphandling).
 • Erfarenhet av avtalsutformning och avtalstolkning.
 • Erfarenhet av att utarbeta strategier, styrdokument och rapporter.
 • Erfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen.
 • Kunskaper i AB, ABT, ABK och ABFF.
 • God IT- och systemvana.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen söker vi dig som har en problemlösande förmåga, trivs med att analysera komplexa frågor och har ett stort engagemang. Du har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att ta egna initiativ.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Om enheten

Inköpsenheten ansvarar för att Micasa upphandlar och har tillgång till avtal för de varor, konsult- och entreprenadtjänster som krävs för att bolaget ska kunna utföra sitt uppdrag.

Ansökan

Du skickar in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Vårt rekryteringsarbete är kompetensbaserat som en del av vårt likabehandlingsarbete, och av den anledningen tar vi inte emot personliga brev. Vi ber dig därför att endast ladda upp ditt CV och svara på urvalsfrågorna. Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar på något annat sätt.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Örjan Rosvall, enhetschef Inköp, eller Teresa Kärrström,HR-generalist. Du kan också kontakta oss via info@micasa.se.

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande 

Förutom att vistas på vårt moderna trevliga kontor har du möjlighet att planera ditt arbete delvis på distans då det nya arbetssättet är naturligt för oss, då vi växlar hybridmöten med möten på plats, efter behov.

Som förmån har vi möjlighet till 8 timmars valfritt volontärsarbete varje år för att engagera oss i något som vi brinner extra för. Vi har även friskvårdsbidrag, lunchkort, samtalsstöd, privat sjukförsäkring och regelbundet anordnade friskvårdsaktiviteter.

Stockholm stads förmåner

Då Micasa Fastigheter är en del av Stockholm stad får du även möjlighet att ta del av stadens förmånspaket. Du kan läsa mer om förmånerna för anställda inom Stockholms stad här: Förmåner för medarbetare – Stockholms stad (jobba.stockholm)

Om verksamheten

Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett fastighetsbolag som ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Vår huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla välskötta, trygga och tillgängliga bostäder till stadens äldre, personer med funktionsnedsättning samt till av staden prioriterade grupper med svag ställning på bostadsmarknaden. Vi äger och förvaltar ca 102 fastigheter som omfattar knappt 1 miljon kvadratmeter. Vårt sätt att driva verksamheten är certifierat enligt ISO 14 001 för miljö och ISO 50 001 för energi

Hos oss kan ditt arbete hjälpa till att förenkla boendesituationen för människor som behöver stöd och omsorg. Micasa Fastigheter har ett modernt kontor på Nordkapsgatan 3 i Kista, ca 7 minuters gångväg från Kista centrums tunnelbana och busstation.

Mer information

Läs mer om oss på vår webbplats www.micasa.se.


Sista ansökningsdag:
2023-12-03

Ort: Stockholm

Referensnummer: 2023/6377

Kontakt:
Teresa Kärrström (HR), 08-50836049
Örjan Rosvall (rekryterande chef), 08-50836108

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb