Avtalscontroller till Riksbanken

Är du en analytisk person som både kan fokusera på detaljer och se till helhetsperspektivet? Trivs du med många olika kontaktytor? Blir du sporrad av höga målsättningar? Är du en erfaren avtalscontroller? I så fall kan du vara den person vi söker!

VI ERBJUDER DIG
Du arbetar brett inom Riksbanken vilket innebär ett omväxlande jobb och en god inblick i Riksbankens olika verksamhetsområden.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS
Som Riksbankens avtalscontroller ansvarar du dels för den övergripande avtalsförvaltningen och avtalsuppföljningen, dels ger du råd och stöd till Riksbankens avtalsförvaltare. Det innebär att du:

  • ansvarar för Riksbankens avtalsregister
  • vidareutvecklar processer och tar fram underlag för systematisk avtalsförvaltning och avtalsuppföljning
  • utarbetar metodstöd och rutiner, följer upp hur dessa används och vilka utvecklingsmöjligheter som föreligger
  • samlar in information, analyserar och dokumenterar verksamheternas avtalsförvaltning och avtalsuppföljning, såväl specifika krav på enskilda avtal som krav avseende kvalitet, hållbarhet, m.m.
  • hjälper till med att ta fram processer och metodstöd för leveransuppföljning och leverantörsuppföljning (dialog med leverantörer förekommer också)
  • bedömer anbudsgivares och leverantörers ekonomiska och finansiella ställning
  • följer upp regelefterlevnaden av tillämpliga styrdokument

I det övergripande arbetet har du ett nära samarbete med kollegerna på upphandlingsfunktionen och ekonomienheten. Du medverkar aktivt i upphandlingsfunktionens verksamhetsutveckling som är i ett expansivt och intensivt skede. Du deltar i nationella och internationella nätverk och genomför arbetsuppgifter som är relaterade till dessa.

DITT TEAM
Riksbanken består av åtta avdelningar. Upphandlingsfunktionen är en del av enheten för upphandling, registratur och arkiv som tillhör avdelningen för verksamhetssupport. Arbetet med upphandling och avtalsförvaltning är decentraliserat och medarbetarna på upphandlingsfunktionen har till uppgift att ge råd och främja regelefterlevnad i upphandlingsärenden till alla Riksbankens verksamheter. Avtalscontrollern har gått i pension varför vi rekryterar en ersättare. Under året ska upphandlingsfunktionen växa med ytterligare två upphandlingsrådgivare. Övriga medarbetare på enheten arbetar med informationsförvaltning (arkiv och registratur). Inom enheten har vi en öppen dialog och förväntar oss av varandra att alla bidrar till att utveckla och förbättra verksamheten samt bidrar till ett positivt arbetsklimat. Här kan du läsa mer om hur Riksbankens organisation.

MER OM DIG
Du har en akademisk utbildning inom företrädesvis ekonomi eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vidare har du flerårig erfarenhet av att ha arbetat som avtalscontroller inom offentlig sektor. Du har dokumenterad erfarenhet av metodutveckling. Du har god kunskap om offentlig upphandling och LOU. För att kunna genomföra arbetsuppgifterna med framgång behöver du kunna förstå och analysera upphandlingsdokument och avtal. Vi utgår från att du är en van IT-användare med goda kunskaper i MS Office och särskilt i Excel. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta i något av de ekonomisystem och upphandlingsverktyg som finns på marknaden. Det är meriterande om du har arbetat med offentlig upphandling eller om du har arbetat med spendanalyser. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet av att utarbeta strategier och styrdokument i de aktuella sakfrågorna. Du har mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska och engelska.

Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är noggrann samt har ett metodiskt och strukturerat arbetssätt så att du lätt kan skifta fokus mellan olika frågor allt efter vad arbetsuppgifterna kräver. Du har mycket god förmåga att skapa goda professionella relationer, är lyhörd, har integritet och ett konsultativt arbetssätt. Du är van vid att självständigt driva dina uppgifter framåt och ansvarar för att dina leveranser är av hög kvalitet. Du tar också ansvar för det gemensamma resultatet. Du är nyfiken på hur arbetsprocesser kan effektiviseras och du bidrar konstruktivt i både det löpande arbetet och i verksamhetsutvecklingsarbetet. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i en liten grupp med stort gemensamt ansvar. Eftersom du stöttar hela Riksbanken med din expertis förutsätter tjänsten att du har mycket lätt för att samarbeta med olika kompetenser. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

MER OM TJÄNSTEN 
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningstyp: Tillsvidareanställning, Provanställning kan tillämpas
Placering: Huvudkontoret Brunkebergstorg Stockholm
Arbetstid: Förtoendearbetstid
Möjlighet att jobba distans: 1 eller 2 dagar i veckan
Förmåner: Generösa semestervillkor, löneväxling till pension, subventionerad lunch, friskvårdsbidrag, subventionerad massage och tillgång till gym och ledarledda träningspass.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll, säkerhetsprövningssamtal och särskild personutredning görs då för slutkandidaten. För vissa tjänster ställs krav på svenskt medborgarskap.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken är en myndighet under riksdagen som ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling. Läs mer om hur det är att arbeta på Riksbanken här.

ANSÖK
Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev senast den 4 maj 2023. Vi vill att du besvarar ett antal urvalsfrågor. På så vis kan du enkelt söka tjänsten och vi ges möjligheten att utvärdera våra kandidater på lika villkor. Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Riksbanken genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär kontroll av examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning.

Du kan läsa mer om hur det fungerar när du söker jobb på Riksbanken här. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Länk till den här sidan


Ansök senast: 4 maj 2023

Kontaktpersoner:
Kristina Ulgemo
Enhetschef
08-787 03 41
kristina.ulgemo@riksbank.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb