Beredskapsstrateg och riskspecialist med inriktning på försörjningskedjor

Brinner du för att bidra till utveckling av Sveriges försörjningsberedskap och stärkta förutsättningar för kommuners och regioners beredskap? Vill du jobba både strategiskt och operativt med riskanalys och riskhantering i kritiska försörjningskedjor till samhällsviktig verksamhet? Då har vi jobbet för dig!

Tjänsten

Avdelningen för försörjningsberedskap och riskanalys är en strategisk resurs inom Adda som samlar kompetens inom beredskapsområdet med särskild fokus på försörjningsberedskap. Arbetet sker huvudsakligen inom Adda Inköpscentral, men avdelningen har också beredskap att stödja hela Adda. Avdelningen är under uppbyggnad och som medarbetare kommer du få möjlighet att vara med och utforma både arbetssätt och struktur för verksamheten.

Vi söker en Beredskapsstrateg och riskspecialist inom försörjningskedjor (supply chain). Rollen har som huvudsaklig uppgift att arbeta med riskanalys och riskhantering inom Addas avtals- och leverantörsportfölj. I rollen ingår att både utveckla och förvalta arbetet med att kartlägga och bedöma risker i leverantörernas försörjningskedjor, både i bredare bemärkelse men med särskild tyngdpunkt på de avtal som är prioriterade ur ett beredskapshänseende. Syftet är att stärka beredskapen i Addas kunderbjudanden.

Arbetet omfattar också att identifiera och införa lämpliga systemstöd för området samt att arbeta med systematisering av arbetssätt och metodutveckling på området. Vidare ingår att utifrån risk- och omvärldsbevakning göra analyser och bedömningar och att pedagogiskt presentera olika former av kommunikativa underlag som kan stödja beslut om eventuella åtgärder.

Kvalifikationer och egenskaper

  • Examen (eller motsvarande kvalifikationer) inom något av områdena risk, supply chain, samhällsvetenskap gärna med inriktning på t.ex. försvars- och beredskapsrelaterade frågor.
  • Arbetslivserfarenhet av metodiskt arbete med riskanalys och -hantering, gärna kopplat till logistik- och försörjningskedjor (supply chain) inom näringsliv och industri.
  • Kunskap om, förståelse och starkt intresse för det svenska krisberedskapssystemet och totalförsvaret.
  • Mycket gott säkerhetsmedvetande och en god förståelse för informationssäkerhet.
  • Mycket god analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt och förmåga att arbeta metodiskt.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Mycket god samarbetsförmåga, som innefattar bl.a. förmåga att balansera ansvaret för verksamhetsutveckling inom den egna specifika rollen med samarbete och stöd till andra i teamet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av praktiskt arbete med supply chain och annat praktiskt försörjningsrelaterat arbete. Har du erfarenhet av gränsöverskridande handel och kompetens inom systemstöd kopplat till försörjningskedjor och riskarbete är det ett plus. Det är också meriterande om du har arbetslivserfarenhet från försvars- och beredskapsområdet, samt erfarenhet av att arbeta med säkerhetskänsliga uppgifter.

Din profil

Du har ett stort intresse för både riskarbete och att i praktiken stärka kommunal och regional försörjningsberedskap. Du behöver vara lösningsorienterad och serviceinriktad då avdelningens roll i organisationen består av att stödja och skapa förutsättningar för andra att lyckas i sina uppdrag.

Du är en teammedlem som trivs att jobba både självständigt och i grupp. Du behöver kunna vara pedagogisk, prestigelös och kunna balansera mellan noggrannhet och effektivitet. Trivs du med komplexa och spännande arbetsuppgifter som kräver att kunna vara både kreativ och systematisk samt inte minst nyfiken på att lära nytt, så passar du här!

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Syk, chef för avdelningen för försörjningsberedskap och riskanalys, kristina.syk@adda.se

Sista ansökningsdag är 20 maj 2024.

Aktuell kandidat kommer att ombes inkomma med referenspersoner samt utdrag ur belastningsregistret.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling. Vi skickliggör våra kunder genom att utveckla kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar.


Sista ansökningsdag:
20 maj 2024

Kontakt:
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Syk, chef för avdelningen för försörjningsberedskap och riskanalys, kristina.syk@adda.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb