Bolagsjurist till Adda

Vill du hjälpa offentlig sektor att skapa mesta möjliga nytta för landets invånare? Vill du arbeta i upphandlingsjuridikens framkant? Brinner du för hållbarhet, digitalisering eller att stärka Sveriges försörjningsberedskap? Då har vi jobbet för dig!

Tjänsten
Addas fem bolagsjurister har viktiga roller i Addas samtliga affärsverksamheter. Vi söker en jurist med bred erfarenhet av upphandling, avtal och EU-rätt som vill fortsätta utvecklas tillsammans med schyssta och vassa kollegor på Adda.

I inköpscentralens kategoriteam arbetar vi tvärfunktionellt med upphandling av ramavtal, dynamiska inköpssystem och avtalsförvaltning. Vi bidrar i AffärsConcepts konsultuppdrag och när Adda Kompetens utvecklar sina affärer.

I inköpscentralens team arbetar vi med strategisk utveckling, vi kvalitetsgranskar upphandlingsdokument, ger råd, utformar avtal, hanterar överprövningar, bistår vid avtalstolkningar och förhandlingar samt hanterar tvister. Beroende på erfarenhet och kompetens kommer du att vara juristen i ett par team.

Tjänsten omfattar även samarbete med Addas övriga affärsområden och interna funktioner. Det kan inbegripa rådgivning, rättsutredning, förhandling och avtalsskrivning genom medverkan i AffärsConcepts konsultuppdrag, Adda Kompetens affärer eller styr- och stödfunktionernas uppdrag.

Du blir också medlem i vårt juridiska råd som sköter Addas juridiska omvärldsbevakning tillsammans med SKR:s och Ineras jurister. Beroende på tidigare erfarenhet och intresse finns också goda möjligheter att utbilda, hålla föredrag, skriva artiklar, remissvar m.m. för att informera om och bidra till att relevanta rättsområden utvecklas.

Kvalifikationer och egenskaper

  • Jurist eller affärsjuridisk examen.
  • Minst tre års erfarenhet av upphandlings- och avtalsrättsligt arbete från upphandlande myndighet/enhet eller likvärdig kvalifikation.
  • Du är analytisk, strukturerad och har en förmåga till helhetssyn samt kan prioritera det som är viktigt för verksamheten.
  • Erfarenhet och intresse för EU-rätt.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
  • Mycket god samarbetsförmåga.
  • Ett genuint intresse för stöd, service och att förmedla kunskap.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med hållbar upphandling, försörjningsberedskap, IT-rätt eller klarspråk. Det är också meriterande om du arbetat som jurist i eller med regioner.

Din profil
För att lyckas i ditt arbete hos oss har du ett stort intresse för den offentliga affären. Du sätter kunden i fokus, har förmågan att se det som skapar värde och tycker att det är kul att jobba lösningsinriktat. Vidare är du engagerad, har god samarbetsförmåga, gillar att hjälpa och utveckla kollegor samtidigt som du är självständig i ditt arbete.

Till ditt sätt är du pedagogisk, prestigelös och kan konsten att balansera mellan noggrannhet och effektivitet. Trivs du på en arbetsplats med högt tempo, öppenhet och spännande utmaningar så passar du bra in hos oss.

Vi ser också att du delar våra värderingar genom att vara nyfiken, schysst, vass och relevant. Som medarbetare hos Adda uppmuntras du till ständig utveckling och hos oss får du arbetskamrater med stort engagemang för vår vision och uppdrag – att vara offentlig sektors mest värdeskapande samarbetspartner.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 24 februari.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda
Adda-koncernen består av tre bolag och vi är ca 180 medarbetare på kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på vår www.adda.se.

Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att ha lyckats rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden och vårt mål om att bli Sveriges bästa arbetsplats. Vår arbetsplats är sedan november 2018 certifierad som ett Great Place To Work.


Sista ansökningsdag:
24/2-23

Kontakt: Daniel Yousefi, daniel.yousefi@adda.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb