Branschutvecklare inom kollektivtrafik till Sveriges Bussföretag

Sveriges Bussföretag söker branschutvecklare inom upphandlad kollektivtrafik
Sveriges Bussföretag, bransch- och arbetsgivarorganisation för 250 av landets busstrafikföretag och bussresearrangörer, söker nu en branschutvecklare inom upphandlad kollektivtrafik. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Sveriges Bussföretag är en del i Transportföretagen och Svenskt Näringsliv. Vi sitter i Näringslivets Hus vid Östermalmstorg i Stockholm.


Om tjänsten
Som branschutvecklare inom upphandlad kollektivtrafik är du ansvarig för att driva på branschens samlade arbete för den offentligt upphandlade busstrafiken i Sverige. Det innebär att delta och driva på i branschgemensamma forum som Kollektivtrafikens Avtalskommitté, samordna bussbranschens arbete i det partssammansatta Indexrådet och vara sakkunnig i arbetet kring miljö- och teknikkrav. Du bereder och förankrar skrivelser, remisser och beslutsunderlag på regional, nationell och europeisk beslutsnivå. Som stöd och referens har du medlemsföreträdare i förbundets olika arbetsgrupper samt kollegor inom Sveriges Bussföretag, Transportföretagen och Svenskt Näringsliv.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en spännande roll med stor frihet under ansvar, med omväxlande arbetsuppgifter, i en stimulerande och utvecklande miljö. Du kommer att vara placerad i Näringslivets Hus i Stockholm, vilket är en plats där du kommer att möta många andra bransch- och arbetsgivarorganisationer inom Svenskt Näringsliv.

Du blir en del av ett team med kunniga och engagerade kollegor. Du tillhör den samhällspolitiska avdelningen, rapporterar till Anna Grönlund och ingår i ett team med fyra andra kollegor.

Vi stöttar varandra och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar. Vi tillämpar kollektivavtalsvillkor samt erbjuder friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och sjukvårdsförsäkring.

KVALIFIKATIONER

Vi söker
För att fungera bra i rollen är det viktigt att du har förmåga att snabbt sätta dig in i komplicerade frågor och hitta de aspekter som är viktiga för just svenska busstrafikföretagen. Vi söker dig som är en lyhörd och självgående person som planerar, strukturerar och driver ditt arbete framåt. Du är noga med deadlines och uppföljningar. Som person är du prestigelös, din samarbetsförmåga är god och du har lätt för att skapa bra relationer såväl inom som utanför förbundet. I ditt arbete kommer du ha nära kontakt med våra internationella organisationer med säte i Bryssel.

  • Du bör ha goda kunskaper i offentlig upphandling och offentliga beslutsprocesser.
  • God kunskap om miljöfrågor med bäring på transportsektorn, framför allt busstrafik, är ett plus.
  • Du har erfarenhet från arbete med liknande frågor inom den svenska kollektivtrafiken, från företagssidan och/eller från offentliga myndigheter.
  • Du har en akademisk examen i ekonomi eller juridik, gärna med inriktning mot offentlig upphandling med fokus på EU, eller dokumenterad arbetslivserfarenhet inom området.
  • Du har goda kunskaper i engelska och i MS Officepaketet.

I tjänsten kommer du rapportera till Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund.

Tillträde sker efter dialog, men beräknad tillträdesdag är i början av 2024. Vi behandlar ansökningar löpande så sök snarast. Läs mer om oss på www.sverigesbussforetag.se

Läs mer om Transportföretagen
Det här är Transportföretagen – Transportföretagen (transportforetagen.se)

Läs mer om att jobba hos Transportföretagen
Jobba hos Transportföretagen – Transportföretagen (transportforetagen.se

 


Kontakt:
Anna Grönlund, e-post: anna.gronlund@transportforetagen.se, mobil +4670 612 71 74

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb