Chef till Skolverkets inköps- och upphandlingsenhet


Är du en engagerad och utvecklingsorienterad ledare med kompetens och erfarenhet av offentlig upphandling? Är du målinriktad och drivande och vill skapa ett effektivt och rättssäkert inköpsarbete? Då kan det här vara en roll för dig!

Skolverket är en förvaltningsmyndighet som ansvarar för att styra och stödja den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen. Vi arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är likvärdig och av god kvalitet i en trygg miljö. Läs mer om oss som arbetsgivare här.

Vad ska jag arbeta med?
Rollen innebär ansvar för att leda, utveckla och följa upp arbetet på vår enhet för inköp och upphandling. Enhetens uppdrag är att vara ett beställar- och upphandlingsstöd till myndighetens hela verksamhet och verka för ett rättssäkert och effektivt inköpsarbete samt en god avtalsuppföljning. Enheten strävar efter att erbjuda ett kvalitativt och efterfrågat stöd med en långsiktig inriktning som ligger i linje med myndighetens uppdrag och mål. På enheten arbetar upphandlare, inköpare, upphandlingsjurist, inköpsadministratör samt avtalscontroller, idag totalt 12 medarbetare.

Som chef säkerställer du framdrift och affärsmässighet samt skapar engagemang och förtroende hos medarbetare och verksamhet. Tillsammans med dina medarbetare tar ni kliv för att skapa förutsättningar för en god inköpsplanering och leverantörsutveckling på myndigheten.

Då enheten befinner sig i ett uppbyggnadsskede med fokus på att etablera gemensamma rutiner och arbetssätt passar tjänsten dig som ser möjligheter i förändring och som vill jobba med verksamhetsutveckling.

Du rapporterar till avdelningschefen för Verksamhetsstöd och ingår i avdelningsledningen. Avdelningens uppdrag är att på ett professionellt och förtroendeingivande sätt stödja myndigheten genom dialog och god service. Avdelningen arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och partnerskap med verksamheten. Vi har fokus på att skapa förutsättningar så att det blir lätt att göra rätt.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du har goda förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar och goda semester- och pensionsvillkor. Skolverket har lokaler i Solna Business Park och det finns möjlighet att göra överenskommelse om distansarbete på upp till 50 procent om arbetsuppgifterna tillåter.

Detta är en möjlighet för dig som har

  • relevant akademisk utbildning alternativt annan utbildning som Skolverket bedömer som likvärdig
  • god kompetens och aktuell erfarenhet av inköp/upphandling inom offentlig sektor samt mycket god kunskap om lagen om offentlig upphandling (LOU)
  • erfarenhet från arbetsledande roll eller funktion
  • erfarenhet av att genomföra förändringsarbete

Vi ser det som meriterande om du har

  • erfarenhet av att ha varit chef med personalansvar
  • byggt på din kompetens med ledarskapsutbildningar

För att lyckas i rollen behöver du ha ett gediget utvecklingsfokus och förmåga att ta initiativ för att åstadkomma resultat och förändring. Att arbeta tillitsbaserat och involvera andra är självklart för dig. Du utövar ett tryggt och kommunikativt ledarskap som stimulerar förändringsvilja. Du bidrar genom dialog och samverkan till ett gott arbetsklimat och förtroendefulla relationer. Rollen kräver också en god strategisk förmåga, helhetssyn och att du ser verksamhetens behov. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser.

Ledarskapet och medarbetarskapet är viktigt för oss på Skolverket. Som chef på Skolverket är du en förebild för dina medarbetare och du tar ansvar för att skapa goda resultat. Du visar vägen genom att kommunicera och tydliggöra Skolverkets uppdrag, mål, prioriteringar och beslut. Att arbeta hos oss innebär att du agerar i enlighet med våra kärnvärden: förebild, tillit, ansvar, samarbete och utveckling.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 19 mars 2023. Tjänsten är en tillsvidareanställning och Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Har du frågor om tjänsten eller om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson på Jefferson Wells, nr: 076-780 68 64.

Vi har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. I stället ställer vi utvalda urvalsfrågor när du registrerar din ansökan. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Läs gärna igenom ansökningsformuläret innan och förbered dina svar för att göra ansökan. Arbetspsykologiska tester kommer att användas som en del i rekryteringsprocessen.


Ort:
Stockholm

Sista ansökningsdag:
19 mars 2023

Kontaktpersoner:
ansvarig rekryteringskonsult Malin Magnusson på Jefferson Wells, nr: 076-780 68 64.

Jenny Lins, HR-specialist
jenny.lins@skolverket.se

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Adrian Forssander 08-527 338 79 (Sveriges Lärare), Lee Gleichmann Linnarsson (Saco) 08-5273 3151 och Kajsa Öhman (Saco) 08-5273 3522.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb