Driven upphandlingsansvarig till Räddningstjänsten Östra Götaland

 

Beskrivning
Är du en positiv och driven person som gillar upphandlingar så har vi ditt nya jobb i en samhällsviktig och spännande verksamhet här!

Arbetsuppgifter
Som vår expert inom inköps- och upphandlingsområdet bistår du kollegor i alla typer av upphandlingar av ramavtal och direktupphandlingar. Du vet vilka vägar vi ska gå vid behov av större inköp av varor och tjänster, alltid med syftet att göra rätt enligt LOU och annan lagstiftning. Du strävar alltid efter att göra så hållbara inköp och upphandlingar som möjligt och finns med hela vägen från att behovet uppstår till att avtalet är igång. Att hantera skattepengar på bästa möjliga sätt är a och o för dig.

Inför upphandlingar gör du även behovs- och marknadsanalyser. Tillsammans med kollegor tar du fram förfrågningsunderlag, gör utvärderingar, bistår vid kontraktstilldelning och avtalsundertecknande. När avtalen löper bistår du vid uppföljningar och leverantörsmöten. Du ingår i förbundets investeringsgrupp och tillsammans med vår chefsekonom gör du avtals- och leverantörsuppföljning.

Som person är du bra på att skapa en helhetsbild av verksamhetens behov och du vågar vara tydlig när det behövs. Du kan leda projekt och vill alltid få till upphandlingar som förbättrar vår verksamhet och ansvarar för vår avtalsdatabas. För att fullgöra ditt uppdrag är du duktig på att hålla dig uppdaterad inom upphandlingsområdet.

Du utbildar gärna kollegor när det behövs och kan på egen hand bedöma behov av upphandlingar. Du samverkar med våra medlemskommuners inköpsenheter och externa konsulter vid upphandlingar som görs i samverkan.

Utbildning
Du har relevant utbildning inom ekonomi, upphandling eller inköp samt goda kunskaper inom LOU.

Erfarenhet
Minst tre till fem års erfarenhet av upphandlings- inköpsarbete, från offentlig verksamhet eller erfarenhet från affärsdriven samt offentlig verksamhet. Du har erfarenhet av upphandlingsverktyg E-avrop eller annat relevant verktyg.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person har du en personlig mognad och är trygg i dig själv samt i yrket. Du tillför entusiasm, energi och lust i arbetet. Du är ansvarsfull, tydlig och saklig samtidigt som du driver ditt arbete självständigt och målinriktat för att du tycker om att åstadkomma resultat och komma till bra avslut. Du tycker om möten med människor och är kvalitetsmedveten. Du är en person som är utvecklingsinriktad och ”vill mer”, för verksamhetens utveckling.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.


Sista ansökningsdag: 2023-01-02

Ort: Norrköping eller Linköping

Referensnummer: 2022/18

Kontakt:
Anna Hydén, HR-generalist , 010-4804255
Sylvia Rydström, rekryterande chef, 010-4804009

Facklig företrädare:

Mathias Lagerman, Kommunal, 010-4804000

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb