Enhetschef till upphandlingsenheten i Sundsvall

Vad gör CSN?
Vi har ett av världens mest generösa studiestöd. Tack vare denna möjlighet kan alla i Sverige studera, oavsett bakgrund. Hos oss kan du bidra med din kompetens och kunskap till samhällsnyttan och vårt viktiga uppdrag att göra studier möjligt.

Vad erbjuder vi?
Som medarbetare på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, möjlighet till distansarbete och generösa förmåner.

CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. För att vi ska nå bästa resultat agerar och leder vi med tillit som förhållningssätt. Vi finns från Kiruna i norr till Lund i söder, med huvudkontor i Sundsvall. Vill du också bli en av oss och bidra till laget CSN?

På ekonomiavdelningen kan vi erbjuda ett intressant och utvecklande arbete.

Vi förser uppdragsgivaren och myndigheter med olika ekonomiska sammanställningar, som till exempel årsredovisning, budgetunderlag och andra ekonomiska rapporter. För närvarande finns drygt 30 tjänster vid avdelningen.

Avdelningen består av olika funktioner såsom upphandling, redovisning, controllerverksamhet, säkerhetsfrågor och administrativ service.  Upphandlingsfunktionen har en framträdande och aktiv roll i allt som rör myndig­hetens upphandlingar.

Vi söker nu en erfaren upphandlare med ledaregenskaper till upphandlingsfunktionen.

Som enhetschef har du ett verksamhetsnära personalansvar där du leder och coachar din grupp i den dagliga verksamheten samt arbetar aktivt för en god arbetsmiljö. Du kommer att ansvara för en liten grupp som består av två medarbetare som båda arbetar som upphandlare. Du är en nära ledare som skapar goda relationer som präglas av en öppen, tillitsfull och tydlig dialog.

Rollen innebär att du, utifrån uppsatta riktlinjer, policys samt strategier och mål, utvecklar och driver verksamheten på ett rättssäkert sätt samt engagerar, motiverar, utvecklar och skapar förutsättningar för dina medarbetare så att verksamheten når CSN:s uppsatta vision och inriktningar.

Uppdraget innebär att du håller individuella samtal, medarbetarsamtal och genomför lönerevision för gruppen samt utvecklar dynamiken för att få gruppen att jobba bra tillsammans.  I rollen som enhetschef ingår du i avdelningsledningen och rapporterar direkt till ekonomichefen.

Arbetsuppgifter:

 praktiskt genomföra alla former av upphandlingar enligt gällande lagar och regler samt på ett affärsmässigt sätt

– ansvara för och kvalitetssäkra hela upphandlingsprocessen

– leda upphandlingsprocessen genom att fastställa tidplan, ansvars­fördelning, checklista/dokumentations­krav och under hela processen stödja beställaren

– följa upp aktuella kontrakt

– göra uppföljning av att det interna regelverket följs.

I rollen som enhetschef ingår även att:

 • arbeta aktivt för en god arbetsmiljö
 • hålla individuella samtal, medarbetarsamtal och genomföra lönerevision för gruppen
 • arbeta aktivt för att medarbetarna har rätt kompetens
 • hantera rehabiliteringsärenden
 • utveckla dynamiken i gruppen för att få gruppen jobbar bra tillsammans
 • utveckla verksamheten genom ständiga förbättringar
 •  administrera arbetsuppgifter som bland annat rör statistik och beredning av ärenden till ekonomiledning och till generaldirektören

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskoleutbildning, alternativt annan utbildning såsom tex YH-utbildning inom upphandling eller arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig för tjänsten.
 • Ca 3 års aktuell erfarenhet som upphandlare inom offentlig sektor (stat, kommun och region)
 • Mycket goda kunskaper i LOU (lagen om offentlig upphandling) och dess tillämpning
 • Ca 3 års erfarenhet av att självständigt driva och genomföra upphandlingar
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • Goda kunskaper i engelska tal och skrift
 • Mycket god vana av MS-office (företrädesvis Word, Excel, Outlook och PowerPoint)

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av upphandling inom IT
 • Erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet
 • Erfarenhet av arbete i e-upphandlingssystem

Vem är du?
Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är en trygg och stabil person som har självinsikt.
För att lyckas i den här tjänsten är det viktigt att du är noggrann och väl medveten om kvalitetsstandard. Du har en god muntlig kommunikativ förmåga, talar klart och välformulerat samt lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar dig till situationen du befinner dig i. Du är lugn och tillmötesgående, samt agerar på ett serviceinriktat sätt både intern och externt. Vidare behöver du samarbeta bra tillsammans med andra samt kommunicera på ett bra och tydligt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Resor i tjänsten kan förekomma.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas
CSN tillämpar tidsbegränsade chefsuppdrag.

Övrigt
Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.
Varmt välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag:
240103

Referens:
HR/2023:38

Kontaktpersoner:
Jan Söderholm
Avdelningschef
060-186161

Jan Lahti
Seko CSN
060-146321

Jens Holmberg
Saco-S CSN
0498-28 57 19

Lena Säveland
ST inom CSN
013-234871

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb