Enhetschef till Upphandlingsmyndigheten

Upphandlingsmyndigheten är en liten myndighet med ett samhällsviktigt uppdrag i att stödja och främja sunda offentliga affärer. Vi befinner oss i ett spännande utvecklingsskede där vi just nu håller på att implementera en organisation som bygger på tillitsbaserad ledning och styrning och ett aktivt medarbetarskap. Vi söker nu en enhetschef som kan leda arbetet på vår enhet Upphandling & marknad. Ser du potentialen i att använda upphandling som ett strategiskt verktyg för att skapa en hållbar samhällsutveckling? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Om enheten  

Enheten Upphandling & marknad är en av tre enheter på avdelningen för hållbara offentliga affärer. Vi ger stöd och vägledning om upphandling och tar fram hållbarhetskriterier bland annat inom bygg- och livsmedelssektorerna för att proaktivt bidra till hållbara offentliga affärer. Vi ger också vägledning till kommuner och regioner om statsstödsfrågor.

Vi som jobbar på Upphandling & marknad är jurister, affärsutvecklare, upphandlings- och hållbarhetsspecialister. Våra olika roller och erfarenheter bidrar till en prestigelös, inlyssnande och engagerade atmosfär på enheten.

Arbetsuppgifter 

I rollen som enhetschef leder och utvecklar du enhetens verksamhet för att bidra till att nå myndighetens långsiktiga mål. Som chef skapar du förutsättningar för dina medarbetare. Du stöttar medarbetarna i att arbeta tvärfunktionellt tillsammans med andra i organisationen med fokus på god kvalitet i leveranserna. Du har en god helhetssyn och engagemang för myndighetens uppdrag. Du rapporterar till avdelningschefen, har personal- och budgetansvar och är en god företrädare för arbetsgivaren. Du leder med tillit och stödjer medarbetarnas aktiva medarbetarskap. Du trivs med att arbeta processorienterat och säkerställer att myndighetens processer efterlevs.

Kvalifikationer 

För att bli aktuell för tjänsten ska du ha

  • högskole- eller universitetsexamen inom juridik, ekonomi eller annat relevant område, alternativt annan utbildning som vi anser likvärdig
  • minst ett års chefs- eller ledarerfarenhet inom offentlig verksamhet där du också planerat, lett och följt upp verksamhet
  • kunskap om och/eller erfarenhet av offentliga affärer
  • mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Meriterande för oss är

  • erfarenhet av arbete inom bygg- eller livsmedelssektorn
  • kunskap om tillitsbaserat ledarskap.

Om dig  

Vi söker dig som är van vid att hantera komplexa utmaningar och med hjälp av effektstyrning kan bidra till myndighetens gemensamma resultat. Du har en mycket god förmåga att prioritera, följa upp, effektivisera och strukturera ditt och enhetens arbete. För oss är det viktigt att du har förmågan att leda i förändring och trivs med att verka i en uppbyggnadsfas.

Du tror starkt på ett tillitsbaserat ledarskap, och är bra på att skapa engagemang, delaktighet och involvering. Vi söker dig som är en lösningsorienterad lagspelare och har en naturlig förmåga att med kommunikation skapa och bibehålla goda och förtroendefulla relationer.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper, lämplighet och förmågor.

Om Upphandlingsmyndigheten 

Upphandlingsmyndigheten jobbar för att de offentliga affärerna ska göra största möjliga nytta för samhället. Vår vision är sunda offentliga affärer för en hållbar framtid. Tillsammans med andra verkar vi för att fler ska använda den offentliga köpkraftens styrka och möjlighet att bidra till samhällets hållbara omställning och en säker försörjning.

Vi är en modern myndighet som samlar en bredd av kompetenser. I dag är vi cirka 80 medarbetare. Hos oss är det viktigt med samverkan och samarbete i genomförandet av vårt uppdrag, både internt och externt. Vi har en flexibel arbetsplats med tillgång till ljusa och nyrenoverade lokaler i Solna, nära allmänna kommunikationer. Läs mer om vårt uppdrag och oss som arbetsgivare på vår webbplats.

Anställning 

Vi söker en enhetschef med start så snart som möjligt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och vi tillämpar förtroendearbetstid. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Ansökan 

Tycker du att tjänsten låter intressant? Välkommen att skicka in din ansökan bestående av cv samt personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. Sista ansökningsdag är 31 januari 2023. Urval sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

För mer information, välkommen att kontakta: 

Katarina Thomasson, Rekryteringskonsult hos Jefferson Wells, 070-231 28 05 alt. Katarina.thomasson@jeffersonwells.se

Ann Eva Askensten, Avdelningschef, Avdelningen för hållbara offentliga affärer, 076 502 17 39

Henrik Grönberg, Saco-S, 08-586 217 16

Daniel Mott, ST, 08-586 271 70


Sista ansökningsdag: 31 januari 2023

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb