Entreprenadupphandlare till Upphandling- och inköpscenter

Nu söker vi nya, erfarna upphandlarkollegor! Vill du vara med och göra hållbara och värdeskapande affärer för västeråsarna och stadens utveckling? På Upphandlings- och inköpsenheten är vi på en häftig förbättringsresa, bland annat i att införa kategoristyrt arbetssätt. Här får du vara med och påverka och arbeta med spännande upphandlingsprojekt.

Vi sitter i Stadshuset centralt beläget i Västerås, med bara några minuters gångavstånd från centralstationen. Här arbetar drygt 20 medarbetare med stadens inköpsprocess, upphandlingar, systemförvaltning av vår inköpsportal och utveckling av vårt e-handelsarbete. Vi är specialister på våra områden och arbetar för att på bästa sätt stötta stadens kunder och medarbetare i att göra smarta och effektiva inköp och upphandlingar.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta i Västerås stad? Läs gärna mer på: www.vasteras.se/jobbochkarriär

Upphandlings- och Inköpsenheten ingår i Stadsledningskontoret. Läs gärna mer på: www.vasteras.se/stadsledningskontoret

Arbetsuppgifter

I vår centrala inköpsprocess arbetar du med avtalsförnyelse och upphandling av entreprenader och tekniska konsulter. Du driver hela upphandlingsprocessen från utformning av underlag till avtalsförhandling och föredragande inför nämnd. Du genomför upphandlingar, ansvarar för att inköp sker affärsmässigt och juridiskt korrekt samt bistår kontraktsägaren med kommersiellt stöd efter kontraktstecknande. Projekten driver du tillsammans med beställare på stadens förvaltningar och med stöd av bland annat jurist, dina kollegor i kategoriteamet och på enheten liksom enhetsgemensamma administrativa resurser. Hos oss bidrar vi alla till utveckling och förbättring av våra arbetssätt, varför utvecklings- och förbättringsarbete är en del av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker kvalificerade inköpare med flerårig arbetslivserfarenhet från anläggnings-, fastighets- och/eller konsultupphandlingar. Vi vänder oss till dig som är driven, självgående och som trivs med att interagera med din omgivning. Som är trygg, effektiv och har en analytisk förmåga.

Din bakgrund är civil- eller högskoleingenjörsexamen eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i LoU liksom i Allmänna Bestämmelser AB04, ABT06, ABK09 och/eller ABFF. Du är en van användare av digitala verktyg och talar och skriver svenska på god nivå. Erfarenhet av kategoristyrt inköpsarbete liksom av arbete inom upphandling från en politiskt styrd organisation ses som meriterande.

I den här rekryteringsprocessen ingår arbetspsykologiska utvärderingar och på vår slutkandidat gör vi en säkerhetsbedömning och en säkerhetsintervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-24
Referensnummer: 2021/00641
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Jörgen Sandström, Digitaliseringdirektör, 021-391740
Ulrika Matsson, Ansvarig rekryterare, 021-39 22 92, ulrika.matsson@vasteras.se
Anders Josefsson, Områdesansvarig Entreprenad, Upphandlingsenheten, 021-39 12 22, anders.josefsson@vasteras.se

Övrigt

Välkommen till Västerås stad – Västmanlands största arbetsgivare. Vi är 11 000 kollegor som tillsammans får en hel stad att fungera. Vi vet att det är i våra möten vi kan göra skillnad, oavsett om det är i våra verksamheter eller digitalt. Därför är vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte en viktig del i vårt uppdrag. För att få en stolt och välfungerande stad och nå vår vision om staden utan gränser vill vi också att våra medarbetare ska spegla mångfalden i samhället.

Läs mer om möjligheter, karriärvägar och om vårt erbjudande här:

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.


Ansök senast: 2021-10-24

Referensnummer:  2021/00641

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb