Erfaren Upphandlare till FOI

Ref.: FOI-PERS-2023-262

Är du en kompetent och erfaren upphandlare som är redo för nya utmaningar? Vill du bidra i en innovativ och spännande verksamhet i forskningens absoluta framkant inom försvar och säkerhet? Då kan Totalförsvarets forskningsinstitut FOI vara en intressant arbetsplats för dig.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
I rollen som upphandlare kommer du självständigt och tillsammans med kollegor att ansvara för upphandling och inköp av varor och tjänster. Du kommer även att få bidra med dina kunskaper i form av utbildningar samt råd och stöd till organisationens beställare. Då FOI är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet har vi ett mycket varierande behov av anskaffningar. Utöver ordinarie arbete med upphandlingar kommer du bland annat även att arbeta med avrop, avtalsuppföljning och förbättringsarbete. Din placering kommer att vara i Kista eller Linköping och resor i tjänsten kan förekomma.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har:

  • relevant universitets- eller högskoleutbildning  eller annan utbildning i kombination med för rollen aktuell och relevant erfarenhet
  • flera års erfarenhet av offentlig upphandling som anställd vid, eller på uppdrag av, upphandlande myndighet eller enhet
  • god förmåga att utrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift
  • mycket goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU)
  • erfarenhet av upphandlingsverktyget TendSign/Mercell

Det är meriterande om du har:

  • kunskaper i säkerhetsskyddslagen (2018:585)
  • erfarenhet av arbete mot teknik- och IT-styrda beställare

Som person är du driven och stabil med hög integritet. Du arbetar strukturerat och självständigt men har även god förmåga till samarbete och är tydlig i din kommunikation med kollegor och beställare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som arbetar för ett starkare totalförsvar och samhälle. För dig som upphandlare innebär det bland annat att stödja olika projekt inom t.ex. försvarsteknik och säkerhet med anskaffning av varor och tjänster. Utöver kärnverksamhetens behov ansvarar Inköpsenheten även för övriga anskaffningar inom myndigheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i Inköpsenheten som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Enheten består för närvarande av enhetschef, tre upphandlare, tre inköpare och en upphandlingsjurist med placering dels i Kista och dels i Linköping.  Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 3 maj 2023!

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.


Sista ansökningsdag:
2023-05-03

Placering: Linköping eller Kista

Kontakt:
Enhetschef Henrik Ekholm.  Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb