Erfaren upphandlare till Stockholm Vatten och Avfall

Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Varje dag, året runt förser vi 1,5 miljoner stockholmare med rent och gott kranvatten, renar avloppsvatten och ser till att avfallet tas om hand. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Erfaren upphandlare – till Upphandlingsenheten

Ta chansen och var med i den spännande utvecklingen av inköpsverksamheten på Nordens största vatten- och avfallsbolag. Just nu pågår flera stora komplexa utvecklingsprojekt där vi gemensamt ser över vår inköpsverksamhet avseende avtalsförvaltning, kategoristyrning, inköpsanalys och hållbarhetsstrategi.

Upphandlingsenheten på Stockholm Vatten och Avfall består idag av 19 personer med uppdrag att handla upp bolagets avtal, säkerställa att avrop och inköp genomförs på ett korrekt sätt i enlighet med avtal och riktlinjer samt arbeta med avtalsuppföljning och leverantörsstyrning. Enheten består av erfarna upphandlare, inköpare, avtalscontrollers samt juridiskt stöd och administration.

Vi söker nu dig som erfaren upphandlare som kan förstärka vår enhet och på ett proaktivt sätt vara med och utveckla enhetens arbete inom inköpsstyrning vidare.

Arbetsuppgifter och utmaningar

Du kommer att vara en del av bolagets upphandlingsenhet och arbeta i nära samarbete med kollegorna på enheten samt med bolagets olika verksamheter.

Vår enhet hanterar inköp av allt från utsäde till koncernens jordbruksverksamhet, kemikalier för vattenrening, varor för reparation av vattenledningar, olika servicetjänster till våra vatten- och reningsverk till avfallsentreprenader och stora byggprojekt. Vår kompetens, erfarenhet och stödfunktion kring upphandling och avtalsfrågor är mycket efterfrågad inom hela bolaget.

Som upphandlare på upphandlingsenheten kommer du förutom att genomföra upphandlingar att ha rollen som kontaktperson gentemot en eller flera avdelningar inom bolaget. Detta innebär att du tillsammans med ansvarig inköpare och avtalscontroller planerar avdelningens upphandlingar, direktupphandlingar samt avtalshantering i syfte att göra goda affärer och hela tiden utveckla bolagets upphandlings- och inköpsverksamhet.

Du kommer att ha ett eget ansvar för upphandlingsprocesser och ha den främsta kontakten med potentiella leverantörer och med ansvarig verksamhet. Ditt arbete innebär många intressanta och utvecklande samarbeten och kontakter, både internt och externt. Beroende på din profil så kommer du att få möjlighet att upphandla både drift, varor, tjänster och entreprenader. Inledningsvis kommer du att ta över ansvaret för upphandling av material till bolagets lagerverksamhet.

I din tjänst kan du komma att arbeta med känslig information och bakgrundskontroll kommer därför att genomföras.

Din profil

Du är en person som vill utvecklas på en dynamisk och professionell arbetsplats, där du får stort eget ansvar. Du känner dig bekväm i din upphandlarroll och har inga problem att ta ett självständigt ansvar och att fatta egna beslut.

För att du ska trivas hos oss bör du vara både pragmatisk, ha ett högt affärssinne och tycka om att arbeta nära verksamheten. Arbetssituationen är ofta komplex och kräver en mycket god ordning samt förmåga att hantera olika uppgifter parallellt.

Som person är du också affärsmässig, analytisk och strategisk, har stor integritet samt en god social förmåga och servicekänsla.

Stor vikt läggs vid din förmåga att kommunicera med din omgivning, såväl i tal som skrift. Genom ditt arbete ökar du förståelsen för samt tydliggör värdet och nyttan av genomförda upphandlingar.

Erfarenhet av inköp och upphandling i större organisationer eller näringslivet ser vi som meriterande. Ytterligare kompetenser för att matcha denna tjänst är kvalitetsmedvetenhet och ett eget driv.

Du har en eftergymnasial utbildning inom juridik, ekonomi, teknik eller likvärdigt och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet från offentlig sektor. Kompetens inom och erfarenhet av LOU och LUF är en given förutsättning för att kunna hantera arbetsuppgifterna. Du har ett intresse och förståelse för teknik och gärna en teknisk bakgrund, då vi erbjuder den typen av tjänster. Även erfarenhet av kategoristyrning och inköpsanalys är önskvärt.

Vad kan vi erbjuda dig

En oerhört spännande och dynamisk arbetsplats med ett viktigt samhällsuppdrag på Nordens största vatten- och avfallsbolag. Både på upphandlingsenheten och inom bolaget finns stora möjligheter att utvecklas och utmanas i sin profession. Just nu pågår ett stort utvecklingsarbete inom enheten och möjligheten att vara med och påverka hur bolaget ska arbeta med inköp är därför stor.

Du kommer vidare att vara en del av kommunkoncernen Stockholms stad och ingå i olika nätverk med andra förvaltningar och bolag inom koncernen. Hos oss får du vara med och utveckla hela Stockholms stads verksamhet inom vatten- och avfallsområdet, att växa i din profession. Vi är involverade i stora exploateringsprojekt, såsom utbyggnaden av Slussen, bygget av Mälarbanan, bygget av nya stadsdelar m.m. Utöver detta driver vi även själva flera stora projekt, såsom utbyggnaden av Henriksdals reningsverk och en ny sorteringsanläggning för matavfall i Högdalen.

På Stockholm Vatten och Avfall har vi många erfarna medarbetare som har jobbat länge. Detta är ett bolag med stolta medarbetare, hög teamkänslan och ett öppet klimat. Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd och utveckling. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med många intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, stort utrymme och mandat att agera inom ditt område och profession, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande förmåner.

Ansökan

Låter detta intressant och utmanande? Då söker du tjänsten via ”Sök jobbet” i denna annons senast måndag 21 september. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

I denna rekrytering samarbetar Stockholm Vatten och Avfall med HRM Affärsutveckling AB. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta HRM:s Albert Lundgren på  albert.lundgren@hrmab.se alternativt Jimmy Svensson på jimmy.svensson@hrmab.se.

Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, och Saco når du via vår växel 08-522 120 00.


Sista ansökningsdag
21 september 2020

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb