Erfaren Upphandlare till Upphandling Södertörn

Kommunstyrelseförvaltningen, Ekonomiavdelningen, Upphandlingsenheten

Erfaren upphandlare med erfarenhet från livsmedelsområdet

Vi söker nu en ny lagspelare till vårt positiva och kreativa arbetslag på Upphandling Södertörn som precis som oss drivs av att göra bra affärer. Här finns stora möjligheter till personlig utveckling där du också kommer att bidra till vår resa mot att bli ”Sveriges bästa offentliga affärer”. Du kommer att äga ansvaret för såväl dina upphandlingar, affärsområdet “livsmedel” och att skapa goda relationer med både beställare och leverantörer.

Upphandling Södertörn ger dig möjligheten att arbeta i en viktig och utmanande roll som upphandlare inom främst livsmedelsområdet där du även vid behov kommer att arbeta med upphandlingar inom andra områden. I rollen som upphandlare får du en bredd av arbetsuppgifter som likväl är spännande som utmanande. Arbetet innebär upphandling i samarbete med Haninge- och Nynäshamns kommuns förvaltningar och övriga verksamheter.

Upphandling Södertörn är ett kompetent upphandlingsteam som spänner över flera olika upphandlingskategorier. Arbetsklimatet är öppet och kreativt där vi stöttar varandra. Vi arbetar ständigt på att förbättra vårt arbete och du kommer vara med och bidra i utveckling av inköpsorganisation och processer.

DINA ARBETSUPPGIFTER
Som upphandlare får du självständigt planera och genomföra upphandlingar av varor och tjänster inom framför allt livsmedelsområdet tillsammans med kommunernas förvaltningar och övriga verksamheter. Du kommer att ansvara för affärsområdet “livsmedel” vilket innebär både planering, genomförande och uppföljning. Utöver affärsområdet livsmedel kommer du även att arbeta med upphandlingar inom andra områden.  Upphandlingsprocessen drivs av dig i nära dialog med både kommunernas egna verksamheter och kommunernas leverantörer. Du arbetar med omvärldsbevakning av området och bidrar till utveckling av upphandlingsprocessen, metoder och rutiner.

Rollen som upphandlare hos oss innebär såväl självständigt upphandlingsarbete som konsultativt stöd i upphandlingsprocessen. Som Upphandlare ansvarar du för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter.

Du kommer även ha en nära dialog och samarbete med våra egna funktioner inom inköp/e-handel och samordnad varudistribution.

VÅRA FÖRVÄNTNINGAR
Vi söker dig som har:

– En högskoleutbildning med inriktning logistik, ekonomi, juridik eller annat relevant område alternativt en YH-utbildning.
– Flerårig erfarenhet av upphandlings- eller inköpsarbete enligt LOU eller annan upphandlingslagstiftning, från offentlig eller privat verksamhet inom primärt livsmedelsområdet.
– God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
– God förmåga och erfarenhet att jobba i olika system.
– Erfarenhet av att arbete i upphandlingsverktyget TendSign eller liknande system.

Meriterande

– Erfarenhet av Projektledning.
– Erfarenhet från upphandlings- eller inköpsarbete från områden utöver Livsmedel.

För att lyckas i tjänsten behöver du vara en person med god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Som upphandlare ska du kunna arbeta självständigt och med integritet och initiativrikedom fungera drivande i upphandlingsprocessen. Tjänstens många kontaktytor, både mot beställare, leverantörer och internt, ställer även krav på en vilja att ge god service, mycket god samarbetsförmåga samt en god förmåga att bygga och underhålla relationer och nätverk. Vi söker dig som är lösningsorienterad och tycker om att bidra till utveckling i samarbete med dina kollegor.

OM UPPHANDLING SÖDERTÖRN
Upphandling Södertörn leder, samordnar och utvecklar sedan hösten 2012 Haninge och Nynäshamns kommuners upphandlings- och inköpsverksamhet. Vårt uppdrag är att genomföra upphandlingar, förvalta avtal, möjliggöra effektiva inköp samt biträda kommunens förvaltningar och bolag med kvalificerad rådgivning i frågor som rör upphandling, inköp och avtal.
Verksamheten består idag av 22 medarbetare inom strategiskt, taktiskt och operativt inköp. Organisatoriskt ingår verksamheten i Haninge kommuns ekonomiavdelning.

Uppdraget för Upphandling Södertörn är att ständigt arbeta med att genom bra upphandling stärka kommunerna, höja kompetensen inom verksamheten, bättre möta upphandlingslagstiftningens ökade krav och som ett resultat av detta göra ännu bättre upphandlingar.

Målet med verksamheten är att upphandling av varor och tjänster sker på ett kostnadseffektivt, kvalitetssäkrat, affärsmässigt och rättvist sätt. Samverkan i upphandlingar sker även med övriga Södertörnskommuner. Upphandlingarna genomförs i enlighet med Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Upphandling Södertörn har öppna ljusa lokaler i Haninges kommunhus. Endast ett par minuter från pendeltåg. Möjlighet till distansarbete viss del av tiden finns.

 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.


Sista ansökningsdag:
2023-08-06

Ort: Haninge

Referensnummer: 2023/392

Kontakt:
Klas Sandberg, 08-6067000

Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-6067000

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb