FOI söker: Upphandlingsjurist

Är du jurist med specialkunskaper inom offentlig upphandling och redo att förvalta dina erfarenheter i en ny organisation? Nu finns möjligheten för dig att verka inom en spännande verksamhet i forskningens absoluta framkant inom försvar och säkerhet. FOI söker dig som vill bidra med upphandlingsjuridisk kompetens och erfarenhet till vårt inköpsteam.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Som upphandlingsjurist vid FOI tillhandahåller du juridiskt stöd till dina medarbetare vid inköpsenheten och organisationen i övrigt i det dagliga arbetet med upphandlingar och inköp. Detta innebär bland annat att hantera upphandlingsjuridiska frågor i samtliga skeden av upphandlingar, som exempelvis kvalitetssäkring av upphandlingsdokument och upprättande av avtal, samt att bidra med ett juridiskt perspektiv i strategiska frågor och vägval inför, under och efter myndighetens upphandlingar. I rollen som upphandlingsjurist bevakar du även rättsutvecklingen på det upphandlingsjuridiska området samt säkerställer att relevanta delar av kringliggande regelverk (som exempelvis GDPR och säkerhetsskyddslagstiftning) beaktas vid myndighetens anskaffningar. Utöver din roll i den löpande verksamheten medverkar du även vid FOI:s internutbildningar och ansvarar för relevanta delar av enhetens förbättringsarbeten. Inköpsenheten har ett nära samarbete med juridikenheten vid FOI.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:

  • Juristexamen (eller jurist kandidatexamen)
  • Några års erfarenhet av offentlig upphandling och /eller upphandlingsjuridiskt arbete
  • Mycket goda kunskaper i LOU

Meriterande:

  • Kunskaper i LUFS/GDPR/säkerhetsskyddslagen
  • Erfarenhet av överprövningar i förvaltningsdomstol
  • Erfarenhet av arbete med offentlig upphandling inom statlig myndighet
  • Erfarenhet av arbete som upphandlingsjurist

Som person har du hög integritet och stabilitet. Du har god förmåga att arbeta strukturerat och självständigt. Då du kommer att ge stöd till övriga kollegor inom enheten samt samverka med andra enheter är det viktigt att du är serviceinriktad och har god förmåga till samarbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som bidrar till ett starkare totalförsvar och samhälle. Tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar på komplexa frågor som expert inom ett forskningsområde eller i din yrkesroll i den stödjande verksamheten. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten för Inköp som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Enheten består för närvarande av enhetschef, fyra upphandlare och tre inköpare med placering dels i Kista och dels i Linköping. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Din arbetsplats kommer att vara i Kista och resor i tjänsten förekommer.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 9 januari 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Henrik Ekholm. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.


Sista ansökningsdag: 2022-01-09

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb