Förvaltare till Statens inköpscentral

Vill du vara en del av ett prestigelöst och kompetent team på en utvecklingsinriktad myndighet? Vi fortsätter växa och söker nu dig med tidigare erfarenhet av upphandlings- eller avtalsrelaterad verksamhet samt ett intresse för offentlig upphandling!

Statens inköpscentral hade vid utgången av år 2022 ca 2.400 ramavtal fördelat på 38 ramavtalsområden och med ca 800 leverantörer. Avdelningen tillhandahåller samordnade ramavtal för andra myndigheter för att åstadkomma mer förmånliga villkor. Vår vision är att tillhandahålla rätt ramavtal i rätt tid. Det innebär att verksamheten ska vara behovsdriven, affärsmässig och juridiskt korrekt så att ramavtalen blir ett naturligt val för upphandlande myndigheter.

Vi är för närvarande drygt 20 medarbetare på enheten för ramavtalsförvaltning med stort engagemang och bred erfarenhet av offentlig upphandling. Vi fortsätter att växa och söker nu en ramavtalsförvaltare till enheten med inriktning mot varor och tjänster. Vill du veta mer om hur det är att arbeta på Statens inköpscentral kan du läsa intervjuer med några av våra medarbetare här

Tjänsten som ramavtalsförvaltare

Tjänsten som ramavtalsförvaltare innebär mycket kontakter med avropande myndigheter och ramavtalsleverantörer, i en organisation med mycket sakkompetens och juridisk expertis. Vi jobbar ofta i grupp och ser oss själva som problemlösare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att förvalta upphandlade ramavtal vilket innebär löpande kontakt både med myndigheter som nyttjar ramavtalen och ramavtalsleverantörer. Du ger stöd och hjälp till avropande myndigheter via telefon, e-post och i möten samt informerar och ordnar seminarier inom de avtalsområden som du ansvarar för.

I tjänsten som ramavtalsförvaltare ingår även att delta i avtals- och leverantörsuppföljningar för de ramavtal du ansvar för. I arbetsuppgifterna ingår dessutom att delta i förstudiearbetet och upphandlingsprojekt för kommande ramavtal.

Är du vår nya kollega?

Att arbeta på Kammarkollegiet innebär att du får ett stort eget ansvar och möjlighet till personlig utveckling. Vi ser att du har ett stort engagemang för offentlig upphandling och avtalsförvaltning där du vill stödja avropande myndigheter och leverantörer.

Vi söker dig som har

  • universitets-/högskoleexamen som civilekonom eller jurist alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
  • minst tre års erfarenhet av upphandlings- eller avtalsrelaterad verksamhet
  • kunskap om LOU
  • mycket goda kunskaper i svenska

Det är meriterande om du har:

  • praktisk erfarenhet av offentlig upphandling eller inköp från näringslivet

Som person har du ett strukturerat arbetssätt där du tar stort ansvar och är självgående i ditt arbete. Du har lätt för att skapa och behålla goda relationer samt har en god service- och samarbetsförmåga. För tjänsten krävs även att du har en mycket god kommunikativ förmåga där du känner du dig trygg i att tala inför både större och mindre grupper där du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt förmedla komplex information.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Vi sitter i fina aktivitetsbaserade lokaler i Gamla stan i centrala Stockholm, med möjlighet till distansarbete. Kammarkollegiet fick 2021 utmärkelsen ”excellent arbetsgivare” i en oberoende mätning utförd av nyckeltalsinstitutet.


Sista ansökningsdag:
2 april 2023

Kontaktpersoner:
Rekryteringsprocess:
Linnea Bredberg,
Linnea.bredberg@kammarkollegiet.se 

Zofia Sola, enhetschef,
08-700 07 48
Karin Edstrand, SACO-S, 08-700 08 48
Lisa Ericsson, ST,
08-700 06 40

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb