Förvaltningsjurist till EKN

EKN4153_EKN_WEB_1170x300.jpg

Stab, Legal & Compliance

Är du en skicklig jurist som vill arbeta med komplexa rättsliga frågor i en internationell miljö? Vill du arbeta med ett brett spektrum av juridiska frågeställningar i en roll med många kontakter? Då har vi jobbet för dig!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare på Exportkreditnämnden bidrar du till vårt uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga och utvecklande arbetsuppgifter i en global miljö.

På EKN får du möjlighet att utvecklas, utmanas och bidra med din kompetens. Vårt arbetsklimat präglas av engagemang och kundfokus. Här välkomnas du av 160 erfarna kollegor, som drivs av att möjliggöra fler och säkra exportaffärer för svenska företag och att göra svåra marknader tillgängliga.

Våra kontor är belägna centralt. Läs gärna mer om våra anställningsvillkor.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som förvaltningsjurist kommer dina arbetsuppgifter främst att röra rättsområdena upphandling, offentlighet och sekretess samt dataskydd och förvaltningsrätt.

Inom området offentlig upphandling säkerställer du att myndigheten följer upphandlingsregelverk samt interna regler och rutiner i samband med offentlig upphandling, förnyade konkurrensutsättningar och avrop från statliga ramavtal. Dina arbetsuppgifter består också av att granska, utforma och tolka avtal samt att ge råd och vägledning till avtalsansvariga och funktionen för inköp och upphandling.

En annan del i arbetet består av att ge råd och stöd till verksamheten i dataskyddsfrågor och att bedöma, granska och dokumentera behandling av personuppgifter och personuppgiftsincidenter samt frågor om hur data får behandlas.

Som förvaltningsjurist har du ett nära samarbete med upphandlingsansvarig (som ansvarar för all praktisk hantering relaterad till myndighetens upphandlingar), dataskyddsombud och informationssäkerhetssamordnare. Du arbetar nära EKN:s ledning och ger stöd och rådgivning i förvaltningsrättsliga frågor. Du företräder även vid behov myndigheten externt samt deltar i samverkan med andra myndigheter.

Du kan även komma att företräda myndigheten i domstol kopplat till överprövning av upphandling och offentlighet och sekretess.

Tjänsten innefattar också att hålla i interna utbildningar för att sprida kunskap och öka medvetenheten om aktuella juridiska frågor inom dina rättsområden.

Ditt framtida team/avdelning

Rollen som förvaltningsjurist är placerad på EKN:s enhet Legal & Compliance och tjänsten rapporterar till chefsjuristen. På avdelningen arbetar 17 personer, främst jurister, men enheten inkluderar även säkerhetssamordnare, informationssäkerhetsansvarig, upphandlare och registratur. Två jurister arbetar med Compliance och dataskydd.

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk jur.kand. eller juristexamen.  Du har minst 3 års relevant yrkeserfarenhet som jurist inom upphandlings- och förvaltningsjuridik på t.ex. myndighet, domstol, advokatbyrå eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.

Du ska även ha erfarenhet från att ha upprättat, förhandlat och tolkat avtal.

Det är meriterande om du har erfarenhet från något av dessa områden:
dataskyddsrättsliga frågor, offentlighet och sekretess, förhandling, tvistelösning, IT-rätt. Vidare är det meriterande om du är van vid att hålla utbildning.

Arbetet ställer krav på̊ mycket goda kunskaper muntligen och skriftligen i såväl svenska som engelska.

Egenskaper

Du har lätt för att sätta dig in i och hantera komplexa frågor. Du har en god förmåga att analysera problem och utveckla effektiva och genomtänkta lösningar. Du samarbetar väl med andra och är relationsbyggande både internt och externt. Vidare har du en hög servicenivå̊ samt ett stort engagemang och en vilja att aktivt bidra till att utveckla verksamheten vidare.

Då det i tjänsten ingår att hålla i utbildningar behöver du ha en god kommunikations- och presentationsförmåga och vara trygg i situationen.

Du är van att arbeta självständigt, är noggrann, har en god förmåga att planera och organisera ditt arbete och ett gott omdöme. Du driver och tar initiativ inom och utanför ramarna för ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tillsvidarebefattning med start så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm.

Vi baserar vår rekrytering på kompetens. Det innebär att vi noggrant definierar vilka kvalifikationer som efterfrågas och sedan utgår från dem genom hela rekryteringsprocessen.

I denna rekrytering använder vi oss av urvalsfrågor som du svarar på i samband med att du skickar in din ansökan. Dina svar kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Arbetsprover och arbetspsykologiska tester kan komma att tillämpas i rekryteringen.

En anställning på EKN kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585)

För mer information

Vill du veta mer om tjänsten tala med vår chefsjurist Johan Damell eller Senior Compliance Officer Eva Kullberg Tideman. Frågor om anställningsvillkor och rekryteringsprocessen besvaras av Johanna Vikman, HR-specialist. Facklig representant är Eva Fahlin. Samtliga nås på telefon 08-7880000.


Sista ansökningsdag:
2024-01-08

Ort:
Stockholm

Kontakt:
Johan Damell, Chefsjurist, 08-7880046
Eva Kullberg Tideman, Senior Compliance Officer, 08-7880156
Johanna Vikman, HR-specialist, 08-7880010
Facklig företrädare
Eva Fahlin, SACO, 08-7880181

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb