FRA söker senior upphandlare/strategisk inköpare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en upphandlare som vill arbeta brett med inköpsfrågor. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och unik verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som upphandlare är du en viktig medarbetare i myndighetens centraliserade anskaffningsprocess och arbetar med upphandling och inköp i enlighet med gällande upphandlingslagstiftning. Du kommer självständigt att planera, genomföra samt följa upp upphandlingar som drivs i projektform med dig som projektledare. Du ansvarar för hela affärsprocessen från den inledande behovs- och marknadsanalysen fram till att avtalet tecknas och implementeras i verksamheten. Som upphandlare arbetar du även med avtals- och kvalitetsuppföljning samt strategisk kategoristyrning i dialog med olika avtalsägare. Arbetsuppgifterna är varierande med upphandling inom flera kategorier samt även operativa inköp. Rätt person har stora möjligheter att delta i utveckling av vårt arbetssätt och vår upphandlingsmetodik.

Du kan
Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning exempelvis inom juridik, ekonomi, inköp, teknik/ingenjörs examen eller likvärdig eftergymnasial utbildning inriktad mot upphandling alternativt motsvarande förvärvade kunskaper genom arbetslivserfarenhet
  • Längre dokumenterad yrkeserfarenhet av offentlig upphandling mot LOU och/eller LUFS
  • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska samt mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av upphandlingar inom entreprenad och/eller IS/IT-system
  • Erfarenhet av strategisk upphandling genom exempelvis kategoristyrning och inköpsanalys
  • Erfarenhet av projektledning och att arbeta i projektform
  • Erfarenhet av Säkerhetsskyddad upphandling

Du är
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är tillmötesgående, har förmågan att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar. För att lyckas i rollen har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar och det krävs att du har mycket god kommunikativ förmåga, du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Du har en god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer samt ett prestigelöst förhållningssätt då tjänsten innebär en stor mängd interna och externa kontakter.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Maria Lindberg på telefon 010 557 4662. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.


Sista ansökningsdag:
2023-05-01

Referensnummer: 3873/22.

Kontakt: 
Maria Lindberg på telefon 010 557 4662.
Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb