FRA söker upphandlare/strategisk inköpare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en upphandlare som vill arbeta brett med inköpsfrågor. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och unik verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
I rollen som upphandlare är du en viktig medarbetare i myndighetens centraliserade anskaffningsprocess och arbetar med upphandling och inköp i enlighet med gällande upphandlingslagstiftning. Arbetsuppgifterna är varierande med upphandling inom flera kategorier samt även operativa inköp. Rätt person har stora möjligheter att delta i utveckling av vårt arbetssätt och vår upphandlingsmetodik.

Dina arbetsuppgifter består framförallt av:

 • självständigt planera, genomföra samt följa upp upphandlingar som drivs i projektform med dig som projektledare.
 • ansvara för hela affärsprocessen från den inledande behovs- och marknadsanalysen fram till att avtalet tecknas och implementeras i verksamheten
 • arbeta med avtals- och kvalitetsuppföljning samt strategisk kategoristyrning i dialog med olika avtalsägare

Du kan
Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning exempelvis juridik, ekonomi, inköp, teknik/ingenjörs examen eller likvärdig eftergymnasial utbildning inriktad mot upphandling alternativt motsvarande förvärvade kunskaper genom arbetslivserfarenhet
 • Längre dokumenterad yrkeserfarenhet av offentlig upphandling mot LOU och/eller LUFS
 • Mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska samt mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av upphandlingar inom entreprenad och/eller IS/IT-system
 • Erfarenhet av strategisk upphandling genom exempelvis kategoristyrning och inköpsanalys
 • Erfarenhet av projektledning och att arbeta i projektform
 • Erfarenhet av Säkerhetsskyddad upphandling
 • Erfarenhet av ERP-system

Du är
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som kan vara det upphandlingsjuridiska stödet i våra processer.  Du förstår de olika svårigheterna som kan dyka upp och tillämpar din kunskap och erfarenhet för att bidra till att dessa förvandlas till framgångar. Vi tror att du är driven och initiativtagande där du med dina idéer och tankar hjälper oss att vidareutvecklas. Du tvekar inte när det dyker upp utmaningar, du sätter upp affärsmässiga mål, skapar engagemang och motivation.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Maria Lindberg på telefon 079 077 11 63. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Sista ansökningsdag:
2023-01-15

Referensnummer: 3873/22.

Kontakt: 
Maria Lindberg telnr:
079 077 11 63.

Fackliga företrädare:
010-557 46 00.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb