Göteborgs stad söker strategisk inköpare

Om arbetsplatsen

Vi på Göteborgs stads inköps-och upphandlingsförvaltning har som målsättning att vara Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation. Hos oss finns specialister inom upphandling, inköpsstrategi, hållbarhet, juridik och kommunikation. I våra centralt placerade lokaler arbetar cirka 100 drivna kollegor som tillsammans varje dag gör skillnad för dem som bor, lever och arbetar i Göteborg.
Vårt uppdrag är att leda, driva och utveckla Göteborgs Stads inköpsverksamhet och vägleda stadens medarbetare i deras inköpsuppdrag. Inköps-och upphandlingsförvaltningen är stadens inköpscentral och tillhandahåller ramavtal för varor och tjänster av gemensamt intresse för stadens förvaltningar och bolag. Vi är en av Sveriges största offentliga inköpsorganisation och med vår samlade kraft är vi med och formar morgondagens hållbara samhälle.

Vill du veta lite mer om oss och hur det är att arbeta på förvaltningen, läs mer på vår jobba hos oss-sida! https://goteborg.se/wps/portal/start/jobba-i-goteborgs-stad/vara-verksamheter/jobba-pa-forvaltningen-for-inkop-och-upphandling
Följ oss även gärna på LinkedIn https://www.linkedin.com/company/gbginkop/

Arbetsuppgifter

Göteborg stads inköps- och upphandlingsförvaltning genomgår ett förändringsarbete för att bli ännu bättre på att leverera på vårt uppdrag- vill du hänga med på vår förändringsresa? Vi söker just nu en strategisk inköpare för att förstärka på en av våra nya enheter på inköpsstrategiska avdelningen.

Inköps- och upphandlingsförvaltningen leder arbetet med att använda inköp som ett strategiskt verktyg för att nå Göteborgs stads mål. Förvaltningen tar ansvar för helheten genom att gå före, samla stadens krafter och leverera tjänster som stöttar hela vägen. Så blir inköp till affärer som håller över tid och bidrar till hållbarhet. För oss i Göteborgs Stad, dem vi är till för och omvärlden.

Som strategisk inköpare hos oss ansvarar du för att utveckla inköpsarbetet för ditt kategoriområde för Göteborgs stad. Det innebär utveckling och implementering av strategier på kategori- och avtalsnivå. Tillsammans med olika specialistroller arbetar du fram strategier för att nå stadens målsättningar och bidra till en hållbar stad, ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Du är även avtalsansvarig för stadengemensamma avtal inom kategoriområdet och det innebär att säkerställa att avtalen utvecklas, upphandlas, implementeras, förvaltas och följs upp. Du arbetar i nära samverkan med stadens verksamheter för att kunna förstå och möta kundernas behov. Du har ett intresse för att bygga upp kunskap och följa trender inom kategoriområdets branscher/leverantörsmarknader.

Du kommer att tillhöra enheten välfärd och service. På enheten arbetar cirka 13 personer fördelat på roller som strategisk inköpare och administratör.

Förvaltningen är i en förändringsprocess där mycket spännande händer kopplat till såväl vår organisation som arbetssätt. Vi ska stärka vårt kundorienterade förhållningssätt och vi ska bli ännu bättre på att utveckla det strategiska arbetet. Därför genomgår förvaltningen förändringar för att fortsatt leverera på våra uppdrag och att skapa en organisation som har förutsättningar och utrymme att utvecklas och skapa nytt. En del i denna utveckling är rollerna upphandlingsspecialist och strategisk inköpare där du i rollen som strategisk inköpare får chans att långsiktigt ta ansvar för att utveckla inköpsarbetet för ditt kategoriområde i nära samverkan med stadens verksamheter och med andra specialistroller. Välkommen att driva utveckling tillsammans med oss!

Kvalifikationer

För tjänsten söker vi dig med flera års erfarenhet av att driva upphandlingar inom offentlig sektor samt för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse av kategoristyrt inköpsarbete eller erfarenhet av strategiskt arbete i en större organisation. Har du upphandlingserfarenhet inom avtalsområdet facility management med avtal inom till exempel elenergi och säkerhetstjänster, ser vi det som meriterande såväl som erfarenhet inom övriga avtalsområden inom enheten välfärd och service.

För att lyckas i rollen är det nödvändigt att du är trygg i dig själv och har en genuin vilja att göra bra affärer med göteborgarnas bästa i fokus. Du kan sätta den egna verksamhetens betydelse i ett större sammanhang och samverkar med andra för att skapa mervärde. Du ser lösningar, utvecklar där förändring behöver ske och driver ditt arbete framåt.
Du kan projektledning och kan balansera kundens behov och övriga aspekter som bidrar till ett bra resultat med kunden i fokus. Du är lyhörd och söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv.


Ansök senast:
2024-01-03

Referensnummer:
C166170

Kontakt:
Linnea Söderström, Enhetschef
031-366 37 60,
linnea.soderstrom@ink.goteborg.se 

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb