Gruppchef till uppföljnings­funktionen på Adda Inköpscentral

Nu söker vi en gruppchef till vår uppföljningsfunktion på avdelningen för hållbarhet och uppföljning. Om du tycker att uppföljning av krav och villkor som ställs i upphandling är en viktig del i den offentliga försörjningen av varor och tjänster så kan denna tjänst vara av intresse. Är du analytisk, prestigelös, lösningsorienterad och en bra coach, då är du rätt person att leda vår uppföljningsfunktion.

Vi ser att uppföljning av leverantörer är en mycket viktig del av vårt stöd till våra kunder och därför fortsätter vi nu att utveckla uppföljningsfunktionen med denna tjänst.

Rollen som gruppchef

I rollen som gruppchef kommer du att utveckla funktionen för uppföljning tillsammans med dina medarbetare. Du ansvar för gruppens samlade leveranser, målstyrning, kvalitet, tidplaner samt budget.

Funktionen består idag av 4 medarbetare; 1 avtalscontroller och 3 uppföljningscontrollers. Våra uppföljningscontrollers arbetar systematiskt med att följa upp de krav och villkor som ställs i våra ramavtal samt med att avropa och föra dialog med de konsulter vi anlitar vid behov. Detta innebär en omfattande kontakt med både våra leverantörer och kunder. Vidare så kontrolleras också leverantörer utifrån aktuella sanktioner eller incidenter. Avtalscontrollern ansvarar för planering av avtalsuppföljning och budget för uppföljningsverksamheten. På vår avdelning arbetar även 7 hållbarhetsstrateger med bland annat uppföljning av hållbarhetsaspekterna vilket innebär ett tätt samarbete mellan uppföljningsfunktionen och hållbarhetsfunktionen.

Vårt mål är att framöver utveckla systemstöd för uppföljning och avvikelsehantering av leverantörer och ärendehanteringssystem samt upprätta mallar och dokumenterade arbetssätt. Även vår resultatredovisning, systematik och synkronisering av bedömningar ska utvecklas. Vi söker därför nu en gruppchef som har kompetens samt driv att ansvara för och utveckla denna viktiga funktion tillsammans med oss.

Det du har med dig:

  • Akademisk examen, gärna med inriktning mot teknik, ekonomi, management eller organisationsutveckling.
  • Minst tre års arbetslivserfarenhet från en ledande roll med personalansvar – t.ex. contract manager eller teamledande revisor.
  • Minst tre års arbetslivserfarenhet av leverantörsuppföljning och revision.
  • God kunskap och erfarenhet av att läsa och förstå avtal.
  • Erfarenhet av projekt- och förändringsarbete, gärna inom inköp.
  • Kunskap om politiskt styrda organisationer och inköp i offentlig sektor.

Vem vi tror att du är:

Vi arbetar målstyrt så att vara gruppchef på Adda Inköpscentral innebär frihet under ansvar då vi alla arbetar mot samma mål. Uppdragen för att nå dessa mål bestäms och utformas på gruppnivå. Vi ser att du är en prestigelös och intresserad person som trivs i ledarrollen i en föränderlig organisation, bekväm att ta beslut och gillar att utveckla det operativa arbetet och jobba tillsammans med dina medarbetare. Du har goda ledaregenskaper där du skapar tydlighet, engagemang och intresse samt delar med dig av dina kunskaper på ett öppet sätt. Vidare ser vi att du behöver vara bekväm i en rådgivande roll med många olika kontaktytor, tydlig i din kommunikation och analytisk med förmågan att extrahera relevant information. Du har ett naturligt driv, är initiativtagande och utvecklingsorienterad, vill leverera kvalitet samtidigt som du bidrar till utvecklingen av teamet och företaget. Men framförallt tror vi att du är en person som gillar att ha kul på jobbet och vill ha det tillsammans med oss!

Ansökan

Skicka din ansökan senast 16 maj. För frågor är du välkommen att kontakta oss. Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

När du jobbar på Adda får du ta del av många uppskattade förmåner.
Vi arbetar exempelvis flexibelt och hybrid, vi anordnar olika typer av utbildningar och gör flera aktiva saker för att du ska må bra. Vi jobbar med att ständigt förbättra vår arbetsplats och utveckla våra duktiga medarbetare och har flera år i rad blivit certifierade av Great Place to Work.

Idag består Adda-koncernen består av tre bolag och vi är fler än 180 medarbetare på kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet.


Ansök senast: 16 maj 2023

Kontakt:
Daniel Yousefi
Operativ HR-chef – Adda
daniel.yousefi@adda.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb