Habo kommun söker upphandlare till de kommunala bolagen

Om arbetsplatsen

Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner.
I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö.

Den offentliga sektorn står inför stora utmaningar de närmaste åren och det är viktigare än någonsin att hushålla med resurserna på bästa sätt.

Habo kommun och de helägda kommunala bolagen, Habo Energi AB, Habo Kraft AB och Habo Bostäder AB är i en expansiv fas och upphandlingsarbetet är strategiskt viktigt. Upphandlingsfunktionen har en mycket viktig roll att tillsammans med chefer och övriga medarbetare medverka till en ekonomi i balans. Arbetet som upphandlare är varierande och stimulerande med fokus på affärsmässighet och ständig verksamhetsutveckling.

I tjänsten som upphandlare tillhör du kommunledningsförvaltningens ekonomienhet vilken bl.a. består av ekonomichef, upphandlingsledare, controller och upphandlare.

I merparten av tjänsten kommer du arbeta mot de kommunala bolagen. Du är fysiskt placerad i kommunen och delvis hos de kommunala bolagen. I de kommunala bolagen kommer du arbeta nära VD och ledningsgrupp samt vara en avgörande pusselbit inom bolagskoncernens entreprenadavdelning

Arbetsuppgifter

Rollen som upphandlare innebär främst

  • att självständigt genomföra upphandlingar inom det tekniska området och ansvara för hela upphandlingsprocessen inklusive avtalsskrivning
  •  att vara ett kvalificerat stöd i upphandlingsfrågor vid enskilda upphandlingar
  • att vara en viktig del i arbetet med att ytterligare utveckla upphandlings- och inköpsfunktionen
  • att utbilda berörd personal i upphandlings- och inköpsfrågor

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med och föra Habo kommuns och de kommunala bolagens arbete framåt inom upphandling och inköp. Du värnar om goda relationer med såväl leverantörer som interna kunder.
För att lyckas i rollen som upphandlare ser vi att du har några års erfarenhet samt relevant eftergymnasial utbildning inom upphandling, ekonomi, teknik, juridik eller liknande.

Habo kommun omfattas av Lagen om Offentlig Upphandling (LOU) varför kunskap om denna lagstiftning är central. Det är även viktigt med kunskap om och erfarenhet av avtalsskrivning.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap inom Lagen om upphandling inom försörjningssektorerna (LUF) samt AMA-AF, AB, ABT, ABK och AFF och dess tillämpningar

Tjänsten förutsätter att du är van av att jobba självständigt och att du kan planera och prioritera bland dina arbetsuppgifter. Som person har du en stor egen drivkraft, samtidigt som du har lätt för att samarbeta och har ett konsultativt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   2022-207

Övrigt

Då annonseringstiden till viss del pågår under vår semesterperiod kan det ibland ta lite längre tid för oss att komma tillbaka till dig om du har frågor.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar. I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan. Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb