Hållbarhetsstrateg till Adda Inköpscentral

Just nu söker vi en hållbarhetsstrateg som känner sig bekväm att jobba både med miljöfrågor och med sociala hållbarhetsfrågor. Hos oss får du vara med och bygga upp vårt ”center of excellence” inom hållbar upphandling och bidra till ett hållbart samhälle. Arbetar du idag med hållbarhetsfrågor i kombination med upphandling och inköp, då är det här tjänsten för dig!

Hos oss får du möjligheten att utvecklas ytterligare inom hållbarhetsområdet och inom offentlig upphandling, vår kärnverksamhet. Du kommer att arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor i våra nationellt samordnade upphandlingar så att vi kan tillhandahålla relevanta och hållbara ramavtal till våra kunder. Detta så att vi tillsammans kan bidra till ett mer hållbart samhälle.

Tjänsten

Som hållbarhetsstrateg jobbar du med både miljö- och social hållbarhet. Du är van att analysera och riskbedöma hållbarhetsaspekter inom olika branscher. Du kan hantera kravställningar och verifikat inom tekniskt komplexa områden som t ex rör produkters innehåll av kemiska ämnen och varor och tjänsters energi- och klimatprestanda. Du är också van att arbeta med riskanalyser, kravställningar och verifikat inom det sociala hållbarhetsområdet samt hantera svar från leverantörer. Vidare är du van vid att följa upp leverantörskedjor.

Du behöver vara bekväm med att föra dialog med både leverantörer, revisorer och marknadens olika aktörer. Du kommer att ha ett nära samarbete med våra kategori- och avtalsansvariga, upphandlare, avtalscontroller, uppföljningskoordinatorer och vår juridiska avdelning. Vi jobbar teambaserat i kategori- och upphandlingsteam, så din roll blir att tillsammans med de andra kollegorna säkerställa att avtalsportföljen blir så hållbar som möjligt för våra kunder. Du kommer också att arbeta nära både kunder och leverantörer varför vi ser att du behöver ha förståelse för hur våra kunders organisationer och hur leverantörsmarknaden fungerar. Du arbetar självständigt och teambaserat, men rapporterar till hållbarhetschefen.

Kvalifikationer

  • Relevant eftergymnasial utbildning.
  • Minst tre års erfarenhet av att praktiskt ha analyserat, ställt och utvärderat miljö- och hållbarhetskrav i offentliga upphandlingar eller inköp inom privata sektorn som intern eller extern hållbarhetsexpert.
  • God kunskap om mänskliga rättigheter, FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter och OECD:s riktlinjer om tillbörlig aktsamhet för ansvarsfullt företagande.
  • God kunskap om arbetsrättsliga villkor i Sverige, lika rättigheter och tillgänglighetsfrågor.
  • God kunskap om Agenda 2030 och de 17 globala målen.
  • God kunskap om klimatfrågor och cirkulär ekonomi.
  • Erfarenhet från arbete med internationella leveranskedjor.
  • Mycket god förmåga att formulera dig på svenska och engelska i tal och skrift.
  • Mycket goda kunskaper inom MS Office, särskilt Word och Powerpoint.

Din profil

För att lyckas i ditt arbete bör du vara en nyfiken, drivande och engagerad person som är bra på att få saker utförda inom satta tidplaner. Du har mycket goda kunskaper om social- och miljömässig hållbarhet, förmåga att hantera komplexa underlag och frågeställningar samt ser möjligheter där andra inte gör det. Vidare är du noggrann och strukturerad i ditt arbete, analytisk, lösningsorienterad och kommunikativ. Du trivs att arbeta i team och bidrar till en positiv laganda.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 26 april, men vi uppmuntrar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

När du jobbar på Adda får du ta del av många uppskattade förmåner.
Vi arbetar exempelvis flexibelt och hybrid, vi anordnar olika typer av utbildningar och gör flera aktiva saker för att du ska må bra. Vi jobbar med att ständigt förbättra vår arbetsplats och utveckla våra duktiga medarbetare och har fyra år i rad blivit certifierade av Great Place to Work.

Idag består Adda-koncernen består av tre bolag och vi är fler än 180 medarbetare på kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet.

 


Sista ansökningsdag: 26 april 2023

Kontakt:
Daniel Yousefi, Operativ HR-chef, daniel.yousefi@adda.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb