Inköpare indirekt material, vikariat

Vill du arbeta i ett positivt gäng där inköpsarbetet är under förändring? Gillar du att hjälpa våra beställare och samverka med leverantörer? Då kan du vara den vi söker. Välkommen att bli en del av oss på inköpsavdelningen där vi har stort förtroende för varandras kompetenser, du omges av engagerade medarbetare där vi alla hjälps åt och stöttar varandra i våra uppdrag.

Vi söker en serviceinriktad, engagerad och ansvarstagande inköpare till ett vikariat inom Folksams inköpsavdelning som ansvarar för inköp av indirekt material och våra inköpsprocesser samt inköpssystem. Tjänsten är ett vikariat med varaktighet till sista februari 2024 och med start så snart som möjligt efter överenskommelse. Vi är idagsläget nio medarbetare, varav tre verksamhetsutvecklare som arbetar med våra inköpssystem.

Det här gör du som inköpare på Folksam

Du kommer primärt att arbeta med inköp av konsulter/extern bemanning och inköp av produkter och tjänster inom Facility-kategorin. Du driver självständigt och äger dina upphandlingar och förhandlingar, självklart med stöttning av chef och övriga i teamet.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med beställare, leverantörer och övriga funktioner inom organisationen exempelvis bolagsjuridik, IT-säkerhet och koncernsäkerhet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • självständigt leda upphandlingar och omförhandlingar
  • hantera förändringar och uppsägningar av avtal
  • ge rådgivning och stöd till interna beställare gällande inköpsprocessen, avtalsprocessen och avtalsvillkor
  • ansvara för ett urval av leverantörer
  • etablera och förvalta goda relationer med interna beställare
  • genomföra leverantörskontroller.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • avslutad gymnasieutbildning och vidareutbildning inom inköp eller motsvarande inom ekonomi, juridik eller teknik
  • erfarenhet från att arbeta som inköpare eller upphandlare
  • vana att förhålla dig till styrningen inom LOU eller motsvarande.

Vi tror att du har ett stort engagemang och ett positivt förhållningssätt. Det tillsammans med ansvarstagande och god förmåga till självledarskap är en framgångsfaktor. Eftersom du har många kontakter, både mot leverantörer och internt inom företaget är det viktigt att du är strukturerad och behöver ha mycket god skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och har intresse, vilja och förmåga att snabbt sätta dig in i och lära dig nya arbetsuppgifter. Vidare har du lätt för att anpassa dig när förutsättningarna ändrar sig och ser möjligheter i förändring.

Det är meriterande om du har erfarenhet från inköp av konsulter/extern bemanning och inom Facility kategorin. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i affärssystem som SAP, inköpssystem som exempelvis Arriba eller motsvarande. Erfarenhet från arbete på ett försäkringsbolag eller bank är även detta starkt meriterande.

Utvecklas tillsammans med oss

Folksam är ett kundägt företag med stort fokus på hållbarhetsfrågor. Vi har många roliga, utvecklande jobb och bra förmåner. Vi tror på ett hållbart arbetsliv och hos oss har du goda chanser till en spännande karriär. Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Våra trevliga kontor runt om i landet ger mötesplatser för samarbete, lärande och en gemensam kultur – tillsammans skapar vi engagemang och kraft framåt! På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan senast 8 juni 2023. Urval och intervjuer sker löpande men skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.


Ansök senast: 8 juni 2023

Kontakt: 
Ove Scheid, avdelningschef,
070-831 55 56.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Thomas Hammenbeck 070-831 58 83, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb