Inköpare med inriktning IT till Eskilstuna kommun

Om arbetsplatsen

Vill du ha möjlighet att utvecklas i en roll som inköpare, med inriktning mot IT? Då ska du söka denna tjänst! Vi erbjuder en utvecklingsinriktad arbetsplats där du är med och gör skillnad för våra invånare i Eskilstuna kommun!

Våra lokaler ligger i centrala Eskilstuna med närhet till tågstationen och bra pendlingsmöjligheter. Du har möjlighet att jobba på distans några dagar i veckan och du har stora möjligheter att planera din tid självständigt.

Vi har flextid och friskvårdsbidrag/friskvårdstimme.

Vår arbetsgrupp består idag av enhetschef, tre teamledare, tolv upphandlare/kategoriledare, inköpscontroller, e-handelsförvaltare, hållbarhetsutvecklare, produktsamordnare, fem inköpssamordnare och administratör. Enheten är indelad i tre team, med en teamledare för varje team: tjänster och produkter, IT och digitalisering samt inköpssamordnare. Just nu kraftsamlar kommunen avseende IT och du kommer ingå i IT- och digitaliseringsteamet.

Arbetsuppgifter

Som inköpare hos oss jobbar du med att genomföra avrop på kommunens licenspartneravtal. I avropsprocessen koordinerar du så att olika IT-kompetenser inom kommunen samverkar för ett bra slutresultat. Frågeställningarna kan gälla säkerhetsklassningar, personuppgifter och andra IT-krav. I inköparrollen ingår också att se till att licensavtal tas fram.

Du jobbar nära kommunens IT-avtalscontroller för att optimera affärsnyttan av kommunens inköpta licenser. En annan del av ditt jobb är att självständigt utföra direktupphandlingar inom IT-området. Även andra direktupphandlingar och avrop kan ingå i rollen. Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas för att t.ex. arbeta som IT-upphandlare på sikt.

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning inom inköp, IT, ekonomi eller juridik. Eftersom arbetsuppgifterna innebär att arbeta med avtal är det viktigt att din svenska i tal och skrift är mycket god. Du behöver också vara bra på att läsa avtal på engelska. För att lyckas i rollen är viktigt att du har ett IT-intresse.

Som person är det viktigt att kunna arbeta självständigt och vara driven att komma framåt och att prestera goda resultat. Att jobba mot resultat är en del av jobbet. Det är också viktigt att du är bra på att lyssna in andra, att knyta nya kontakter, bygga långsiktiga relationer och kan samarbeta med dina kollegor och andra i kommunen. Du är bra på att behålla lugnet även i pressade situationer.

Övrigt

Serviceförvaltningen samordnar, utvecklar, och levererar ett kvalitativt stöd med brett tjänsteinnehåll till kommunkoncernens verksamheter. Det vi levererar ska vara till nytta för invånarna.

Vill du vara med och leda vägen?

Vi erbjuder en arbetsplats som går före och leder vägen i en av Sveriges mest hållbara kommuner. Tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare är du med och utvecklar Eskilstuna genom goda hållbara möten, vägledning och service. Genom ett aktivt och modigt medarbetarskap samt ett tillitsfullt och engagerat ledarskap är du med och driver förändring. Du gör skillnad för människor varje dag.

Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan eftersom den ligger till grund för vårt urval.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D. Märk din ansökan med Rekryteringsenheten och annonsens referensnummer.


Sista ansökningsdag:
21 maj 2023

Kontakt:
Therese Linde
Rekryteringskonsult
016-710 5235

Anna Kahlbom
Upphandlingschef
anna.kahlbom@eskilstuna.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb