Inköpare med utökat kundansvar till Adda Inköpscentral

Är du en passionerad och engagerad person som brinner för digital utveckling och vill göra verklig skillnad genom att stödja införandet av välfärdsteknologi? I denna spännande roll kommer du jobba med att stötta våra kunder både i deras avropsprocesser och vid samordning av marknadsaktiviteter för denna kundgrupp. Tjänsten tillhör kategorigrupp IT och digitalisering med fokus på att skapa nytta för våra kunder inom välfärdsteknologi. Vi vill vara offentlig sektors mest värdeskapande samarbetspartner och söker dig som hjälper oss att nå dit!

Tjänsten

Som inköpare hos oss så stöttar du våra kunder vid avrop från våra ramavtal. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer inledningsvis fokusera på att:

 • Arbeta med utökat avropsstöd till våra kunder genom förnyad konkurrensutsättning från våra ramavtal. Det handlar främst om att hjälpa kunderna att tillämpa vårt ramavtal för Trygghetslarm och larmmottagning på rätt sätt och skapa hög kundnöjdhet.
 • Leda eller samordna framtagning av krav på produkter och tjänster, såväl funktionella som icke- funktionella krav, också för nya avtalsområden inom välfärdsteknologi.
 • Löpande ta ansvar för kompetensutbyte inom teamet och hjälpa till att sprida erfarenheter.

Du kommer också ha extra fokus på kontakt med våra kunder för löpande dialog och specifika marknadsaktiviteter för kategorin. Det innebär bland annat att tillsammans med kategoriteamet planera för och genomföra webbinar, konferenser samt enskilda kundmöten. Dina primära kontakter hos våra kunder kommer vara beställare/upphandlare inom socialtjänsten som verksamhetsområde och IT-avdelningar kopplat till mer tekniska krav.

Inköpscentralen arbetar för att skapa starka och integrerade inköpsprocesser och lägger stor vikt vid samarbetet mellan olika kompetenser. I den här rollen blir särskilt samarbetet med kollegorna inom kategorigruppen och inom arbetsteamen extra viktigt.

Hos oss finns flera olika roller inom inköp och upphandling, utan några vattentäta skott dem emellan. Tanken är istället att man ska kunna utvecklas över tid och bland annat ges möjlighet att fördjupa sig på olika sätt inom upphandlingsområdet.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av att arbetat som inköpare eller kundansvarig inom/gentemot offentlig verksamhet
 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • Förståelse för exempelvis Informationsklassning, SLA och varor och tjänster inom välfärdsteknologi
 • God förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift samt självständigt ta fram texter
 • God projektledningsförmåga
 • Upphandlingssystem exempelvis Mercell, TendSign
 • God kunskap inom Office-paketet

Det är meriterande med erfarenhet av:

 • Lagen om offentlig upphandling (LOU)
 • Upphandlingar genom dynamiskt inköpssystem (DIS)
 • Avancerade Excel kunskaper

Profil

Vi söker dig som är social och nyfiken samt visar stort engagemang för att utveckla och förbättra Inköpscentralens erbjudanden till våra kunder. Du är strukturerad och har en god förmåga att planera ditt arbete. Som person är du lösningsorienterad och van att behöva prioritera och driva processer framåt på egen hand. Du bidrar aktivt i kategoriteamen och har god kommunikativ förmåga samt förståelse för kunder, leverantörer och kollegor.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 11 juni, men vi uppmuntrar dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Adda

När du jobbar på Adda får du ta del av många uppskattade förmåner.  
Vi arbetar exempelvis flexibelt och hybrid, vi anordnar olika typer av utbildningar och gör flera aktiva saker för att du ska må bra. Vi jobbar med att ständigt förbättra vår arbetsplats och utveckla våra duktiga medarbetare och har fyra år i rad blivit certifierade av Great Place to Work.

Idag består Adda-koncernen består av tre bolag och vi är fler än 190 medarbetare på kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet. 

 


Sista ansökningsdag:
11 juni 2023

Kontakt:
Daniel Yousefi
Operativ HR-chef – Adda
daniel.yousefi@adda.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb