Inköpare och Upphandlare till Karolinska Universitetssjukhuset

Stab Ekonomi och Inköp, Centrala funktioner ekonomi och inköp

Är du en utvecklingsorienterad inköpare/upphandlare som vill vara med att utveckla inköpsverksamheten på Karolinska Universitetssjukhuset? Vi söker nu fler upphandlare och inköpare med engagemang för vården till Karolinska Universitetssjukhusets inköpsavdelning. Vi erbjuder ett spännande och utvecklingsorienterat arbete på ett av världens främsta sjukhus!

Vi erbjuder

Uppdraget för Karolinska Universitetssjukhusets inköpsavdelning, är att säkra försörjningen av varor och tjänster så att sjukhuset kan utföra sitt uppdrag, idag och imorgon, genom inköp och upphandlingar på uppdrag av sjukhusets olika verksamheter. Vi ansvarar såväl för strategiskt, som taktiskt och operativt inköpsarbete, vilket innebär att vi arbetar data- och analysorienterat med kategoristyrning. Vi befinner oss i en utvecklingsfas där medarbetarna förväntas ta ett stort och ledande ansvar i förändringsarbetet, vilket innebär stora utvecklingsmöjligheter. Du rapporterar till en av avdelningens två enhetschefer.

Vi samarbetar med övriga sjukhus inom Region Stockholm och med Regionen i inköps- och upphandlingsfrågor.

Om tjänsten

Vi söker nu flera upphandlare och inköpare till vår inköpsavdelning. Vi arbetar med samtliga steg i inköpsprocessen, dvs från analys, via upphandling och operativt inköp till avtalsförvaltning. Under hösten kommer vi att införa kategoristyrning vilket innebär ett strukturerat arbetssätt för inköp med syftet att kunna arbeta mer strategiskt och heltäckande för att effektivisera sjukhusets inköp. Beroende på dig som söker, kan det handla om en renodlad eller en kombinerad upphandlar-/inköpartjänst.

I rollen som inköpare/upphandlare kommer du att arbeta kategoriorienterat i en eller flera kategorier och göra analyser, ta fram strategier, genomföra annonserade upphandlingar, förnyade konkurrensutsättningar, förvalta avtal samt genomföra leverantörsuppföljningar. Arbetet innehåller både teamarbete tillsammans med kategoriteamet men också självständigt inköps- och upphandlingsarbete. Rollen är således bred och ställer såväl krav på samarbets- och analysförmåga samt personlig effektivitet.

Du förväntas ta aktiv del i avdelningens kommande utvecklingsprogram samt stödja vårdverksamheterna med information och utbildning kring inköps-/upphandlingsfrågor.

Arbetet innebär många utåtriktade kontakter, på skilda nivåer, med såväl företrädare för sjukhusets vårdverksamheter som leverantörer och olika stödfunktioner inom Regionen. I rollen inköpare/upphandlare kan du förvänta dig ett omväxlande arbete med stundtals högt tempo och stort utrymme för eget ansvar.

Kategoristyrning håller även på att införas inom hela Regionen vilket öppnar upp för möjligheter för Regionalt arbete.

Vi söker

Vi söker dig som har förmåga att hålla en hög servicenivå, har lätt för att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt är analytisk, flexibel, initiativrik och strukturerad. Du ska ha ett starkt intresse för upphandlings/inköpsarbete samt kunna se och självständigt identifiera potentiella förbättringsmöjligheter inom området.

Som person är du stabil, har förmåga att se långsiktigt samt har gott omdöme och god samarbetsförmåga, kombinerat med affärsmässighet.

Kvalifikationer

Krav:

  • Lämplig utbildning på minst eftergymnasial nivå, gärna högskola/yrkeshögskola med inriktning mot upphandling/inköp, ekonomi, juridik alternativt utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • Praktisk erfarenhet av upphandling/operativt inköpsarbete, helst inom offentlig verksamhet
  • Goda kunskaper om Lagen om Offentlig Upphandling (LOU)
  • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska, kunna läsa och förstå komplexa dokument
  • Mycket god datorvana, framför allt av arbete i upphandling/inköpssystem och i Office-paketet.

Meriterande:

  • Erfarenhet av offentliga upphandlingar helst inom vårdsektorn
  • Erfarenhet av IT-upphandlingar
  • Erfarenhet av kategoristyrning
  • Projektledarerfarenhet

Om rekryteringsprocessen

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.

Varmt välkommen med din ansökan!


Ort: Stockholm

Referensnummer: 2022/8709

Kontakt:
Petra Eklund Jonasson,
073-6994251

Facklig företrädare SACO, saco.karolinska.
karolinska@regionstockholm.se

Vision,
vision.karolinska@regionstockholm.se

Sista ansökningsdag: 2022-11-29

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb