Inköpare till FOI

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut
Ref.: FOI:PERS-2023-261

Är du en inköpare redo för nya utmaningar? Vill du jobba i en innovativ och spännande verksamhet i forskningens absoluta framkant inom försvar och säkerhet? Då kan Totalförsvarets forskningsinstitut  FOI vara en intressant arbetsplats för dig då vi nu utökar vår enhet. 

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
I rollen som inköpare arbetar du med inköp inom en mycket bred verksamhet som bl. a. omfattar IT, laboratorieprodukter, elektronik, mätinstrument och konsulttjänster. Ditt huvudsakliga ansvar är att handlägga beställningar av varor och tjänster som FOI behöver i sin verksamhet. Beställningarna registreras i ekonomisystemet Agresso.

Som inköpare vid FOI har du en viktig roll som länken mellan verksamhetens interna beställare och leverantörerna. Tjänsten innebär mycket kommunikation med berörda parter och ställer höga krav på servicekänsla och smidig hantering av dina ärenden. Som inköpare tillhör du myndighetens stödjande verksamhet, men har även täta kontakter med leverantörer för uppföljning av leveranser och lagerhållning av varor m.m. Arbetsuppgifterna omfattar direktupphandlingar och avrop från ramavtal.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Vi söker dig som har:

  • gymnasieexamen med inriktning ekonomi, samhällsvetenskap, juridik eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • flera års aktuell erfarenhet av arbete som inköpare
  • erfarenhet av att administrera beställningar i Agresso eller liknande inköpssystem
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av arbete vid en upphandlande myndighet
  • grundläggande kunskaper inom LOU
  • erfarenhet av arbete i upphandlingsverktyget TendSign/Mercell.

Som person är du strukturerad och kan organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare har du en god samarbetsförmåga och gillar att hitta konstruktiva lösningar på utmaningar som uppstår med kort varsel. Du är serviceinriktad och tycker om att få saker i mål. Du bör vara en stabil person då arbetet periodvis kan vara mycket intensivt. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi dig?
På FOI bidrar du med din kunskap i en verksamhet som arbetar för ett starkare totalförsvar och samhälle. För dig som inköpare innebär det bland annat att stödja olika projekt inom t.ex. försvarsteknik och säkerhet med beställningar av varor och tjänster. Du hanterar även beställningar av varor och tjänster som myndigheten behöver i övrigt. Ditt arbete på FOI gör att våra uppdragsgivare som till exempel Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i Inköpsenheten som tillhör avdelningen Forskningsstöd. Enheten består för närvarande av tre inköpare, tre upphandlare, en upphandlingsjurist samt enhetschef. Läs gärna mer om vad vi gör: https://www.foi.se/om-foi/organisation/forskningsstod.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Din arbetsplats kommer att vara i Kista.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 7 maj 2023!

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning efterfrågas vidimerade kopior på de utbildningar och tjänstgöringsintyg som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes


Sista ansökningsdag:
2023-05-07

Kontakt:
Enhetschef Henrik Ekholm.  Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S – ST) Samtliga nås på 08-555 030 00.

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb