Inköpsanalytiker till Försvarsmakten

OM TJÄNSTEN

Är du intresserad av att arbeta med analys och utvecklingsarbete i en stor och välutvecklad inköpsorganisation och samtidigt vara med och göra Försvarsmakten till Sveriges bästa arbetsgivare? Vill du dessutom bidra till att försvara Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer? Vi söker nu inköpsanalytiker till Stockholm.

OM FMLOG OCH INKÖPSENHETEN

FMLOG (Försvarsmaktens Logistik) stödjer övriga krigsförband i Försvarsmakten i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till en ökad uthållighet genom att planera, anskaffa, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter, transporter och servicetjänster.

Vid FMLOG finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och består av sju avdelningar. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Enheten arbetar utifrån kategoristyrt arbetssätt.

BEFATTNINGEN ERBJUDER

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp med fokus på affärsmässighet. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma. Förutom spännande arbetsuppgifter har vi andra fina förmåner inom Försvarsmakten. En mycket uppskattad förmån är exempelvis möjlighet friskvård på arbetstid tre timmar i veckan. Samtidigt som vi arbetar hårt för att nå våra mål värdesätter vi också balans mellan arbete och fritid.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att stödja avdelningschef med bland annat löpande uppföljning och rapportering och analys av mål- och nyckeltal för avdelning och identifiera förbättringsförslag som en del i den fortsatta utvecklingen och effektiviseringen av Inköpsenhetens strategier. Du kommer att bistå våra kategoriledare med analyser inom kategoristyrningsarbetet som att mäta avtalstäckning och avtalstrohet samt risker och hållbarhet i leverantörskedjor samt även bidra till omvärldsanalys. Vid behov kommer du även att stödja våra strategiska inköpare med marknadsanalyser, finansiella analyser, utvärderingsmodeller och följa upp avtalsförvaltning.

KRAV

KVALIFIKATIONER

  • Högskoleutbildning motsvarande minst 120/180 poäng, med inriktning på inköp, ekonomi, logistik, juridik, eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet, alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt och som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga
  • Arbetat med analys av mål och nyckeltal inom inköpsområdet
  • Erfarenhet av att identifiera och driva förbättringsförslag
  • Mycket goda kunskaper MS Office (Powerpoint, Word, och Excel)
  • God förmåga att uttala dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
  • Flerårig arbetslivserfarenhet inom inköpsanalys från en inköpsfunktion eller ekonomifunktion 

MERITERANDE KVALIFIKATIONER

Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:

  • Erfarenhet av analys inom organisationer som har bedrivit kategoristyrt och strategiskt inköp
  • Kunskaper inom LOU och/eller LUFS
  • Erfarenhet av att arbeta med SAP och Business Objects

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du är en resultatinriktad och självgående person som tycker om och har god förmåga att arbeta i team. Lojalitet och ansvarstagande gentemot såväl uppgift som kollegor är självklart för dig. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter, god analytisk förmåga och planerar och strukturerar ditt arbete väl för att nå uppsatta mål inom angivna tidsramar. Rollen ställer också krav på serviceanda och vilja att hjälpa andra till att leverera lösningar som leder till resultat. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i Stockholm. Arbetsprov kan förekomma vid rekryteringen.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN OCH REKRYTERINGSPROCESSEN

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Marilene Eckerström, Avdelningschef Verksamhetsnära varor och tjänster 072-985 5634. Med anledning av ledighet över jul och nyår nås Marilene lättast efter den 9 januari.

FACKLIGA REPRESENTANTER

SEKO Jörgen Steen, Försvarsförbundet OFR/S Håkan Antonsson, OFR/O Stefan Joon. Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00. För frågor till SACO hänvisas till SACO-S-FM@mil.se

SISTA ANSÖKNINGSDAG

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-01-29. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Plats: Stockholm

Förband: Försvarsmaktens Logistik – FMLOG

Omfattning: Heltid
* Ingen militär utbildning krävs

Ansök senast: 2023-01-29

Kontakt: Marilene Eckerström, Avdelningschef Verksamhetsnära varor och tjänster 072-985 5634

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb