Roslagsvatten är ett kommunägt VA- och avfallsbolag som verkar i några av Stockholmregionens mest expansiva kommuner, Österåker, Vaxholm, Vallentuna, Knivsta och Ekerö. Vi har en vision om att möjliggöra hållbara samhällen genom att leverera trygg och säker service till våra kunder. Vi står inför stora investeringar och interna förändringar kopplade till digitalisering och nya arbetssätt. Nu söker vi en inköpschef som vill vara med och bidra till vår utvecklingsresa och med fokus på utveckling inköpsstrategier och arbetssätt för att möta verksamhetens behov av upphandling, avtalsuppföljning, effektivisering och ledtidsförkortning.

Arbetsbeskrivning

Inköpsavdelningen består idag 2 entreprenadupphandlare, 3 upphandlare, 1 inköpare och 1 inköpssamordnare. Det är ett positivt gäng som har roligt ihop och stöttar varandra. Huvudkontoret finns i Åkersberga och det är här det huvudsakliga arbetet utförs.

I rollen som inköpschef ansvarar du för att planera och samordna bolagets upphandlingar samt inköpsavdelningens verksamhet. Detta innebär att du upprättar både budget och verksamhetsmål för avdelningen och fördelar personella och ekonomiska resurser för att nå verksamhetsmålen. Vidare kommer du att ansvara för att utveckla inköpsfunktionen och samtidigt säkerställa att avdelningen når inköpsmålen. Du kommer tillsammans med ditt team att få utveckla, implementera och följa upp inköpsprocesserna. Du har även ansvar för att hålla PULS-tavlan för inköp aktuell, ta fram policys och riktlinjer inom inköpsområdet samt stötta medarbetare i inköpsrelaterade frågor. Slutligen kommer du att bevaka avtal och förnya upphandlingar vid behov samt utföra leverantörsbedömningar och leverantörsutvärderingar.

Din profil

För att lyckas i rollen behöver du ha:

 • Relevant högskoleutbildning inom inköp eller motsvarande
 • Affärsmässighet och förhandlingsvana
 • Flerårig erfarenhet av inköp och upphandling
 • Mycket goda kunskaper inom LOU och LUF
 • Mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift

Meriterande kvalifikationer:

 • Erfarenhet av entreprenadupphandlingar
 • Arbeta med spendanalyser
 • Kategoristryningsarbete
 • Erfarenhet av inköpssystemet Kommers

Vi söker dig som har en affärsmässighet och förhandlingsvana. Att kommunicera tydligt och ha god samarbetsförmåga är viktigt för uppdraget.

För att trivas i rollen ser vi att du har förmågan att arbeta ur ett affärsmässigt perspektiv vilket bl.a. innebär att du förstår och tillämpar affärsmässiga principer och fokuserar på att skapa största möjliga värde för verksamheten och implementerar detta förhållningssätt ut i verksamheterna.

Vidare är det viktigt att tänka strategiskt och ha ett brett perspektiv på frågor man ställs inför. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar sina handlingar till detta.

Vi har stora krav på ledarskapsförmågan så för att bli framgångsrik i rollen som inköpschef är det viktigt att du har förmågan att leda, motivera och förse andra med de befogenheter som krävs för att vi så effektivt som möjligt ska kunna nå våra gemensamma mål. Sist med inte minst skapar du engagemang och delaktighet genom ditt entusiasmerande sätt att leda.

Om du känner igen dig i den här beskrivningen så är du den vi söker!

Vi erbjuder dig

 • En spännande roll där du får vara med och påverka Roslagsvattens framtid
 • En arbetsplats som värnar om hållbarhet, kvalitet och innovation
 • Ett engagerat team som arbetar tillsammans mot gemensamma mål
 • Möjlighet till kompetensutveckling och personlig utveckling

Som vi ser det har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag, vilket också avspeglas i vår vision – “Vi möjliggör hållbara samhällen”. Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb, så att våra barnbarn kan ta del av en av världens vackraste miljöer. Idag distribuerar vi dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för insamling av hushållsavfall samt driver återvinningscentraler. Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en arbetsplats som genomsyras av öppet arbetsklimat och stort engagemang. Bolaget omsätter runt 500 mkr och består av ca 200 medarbetare och har sitt huvudkontor centralt i Åkersberga.

Ansökan

Är du intresserad av att bli vår nya inköpschef? Skicka då in din ansökan senast den 16/7 – 23.

I denna rekrytering samarbetar Roslagsvatten med Jurek Rekrytering & Bemanning AB.

Vi ser fram emot din ansökan!