Inköpschef till Sundsvalls kommun

Om arbetsplatsen
Sundsvalls kommun är inne i ett spännande skede. Med målen att skapa 5 000 nya jobb till 2030, förbättra levnadsvillkor för fler och utjämna sociala skillnader i levnadsvillkor samt att bli klimatneutrala så jobbar vi hårt för att ligga i framkant.

Sundsvall och Timrå kommuns inköpsfunktion ansvarar för att kommunkoncernen samordnar sina inköp med koncernperspektiv och fokuserar på att arbeta innovativt så att totalkostnaden minskar samtidigt som vi värnar om hållbara och rättssäkra upphandlingar.

Ansvaret för inköpsprocessen går över samtliga förvaltningar och bolag inom Sundsvalls och Timrå kommunkoncern. Att samordna detta arbete i såväl strategiska som operativa frågor är prioriterat och en viktig målsättning är att digitalisera denna process.

Vi söker dig som vill arbeta som vår nya inköpschef och som kan fortsätta utveckla inköpsområdet inom Sundsvalls kommunkoncern.

Arbetsuppgifter:
I rollen som inköpschef är ansvaret i först hand de koncerngemensamma avtalen och en avdelning som idag har 12 medarbetare. Du rapporterar till ekonomidirektören. Sundsvall kommun har påbörjat ett kategoristyrt inköpsarbete och lägger stor vikt på att arbeta faktabaserat.

Kvalifikationer:
Du är en drivande, trygg och kommunikativ ledare som har förmågan att se helhetsperspektiv och samarbete som grundläggande faktorer för att nå framgång. Du har förmågan att på ett strukturerat sätt få andra personer i din omgivning att växa genom att du tillför ett tillitsskapande ledarskap. Du planerar, organiserar och följer upp på ett tydligt sätt vilket skapar förutsättningar för såväl medarbetare som kund.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, teknik eller juridik eller motsvarande utbildning och erfarenheter som vi bedömer som likvärdiga. Vidare har du mångårig aktuell erfarenhet av att driva framgångsrikt förändringsarbete i en större komplex organisation och erfarenhet inom inköp och upphandling. Om du har erfarenhet av tidigare arbete inom en politiskt styrd organisation samt erfarenhet från LUF/LOU ser vi det som meriterande.
Du kan utrycka dig mycket väl i tal och skrift i det svenska och engelska språket och vi förutsätter att du har god datavana. För tjänsten krävs B-körkort.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning innan påbörjad anställning i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Övrigt: 
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Sista ansökningsdag: 2023-05-07

Kontakt:
Örjan Folkesson
Ekonomidirektör
Telefon: 070-693 44 83

Monica Hillvall
Ledarna
Mobil: 070-255 83 35

Robin Fångsjö
Vision
Telefon: 060 – 19 19 88

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb