Inköpscontroller till Sundsvalls kommun

Om arbetsplatsen

Sundsvalls kommuns gemensamma vision “Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla” vilar på tre värdeord – mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum.

Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

Nu söker vi dig som vill arbeta som inköpscontroller, med fokus på spendanalyser och ekonomisk uppföljning. Sundsvalls kommunkoncern köper varor och tjänster för närmare fyra miljarder kronor per år.

Vi erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov. Nu söker vi dig som är på jakt efter en ny utmaning och vill vara med på vår spännande resa. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter
Tjänsten som inköpscontroller är placerad på kommunens inköpsenhet och du kommer att jobba i nära samarbete med de andra kompetenserna på enheten.

Tjänsten är under utveckling och det finns goda möjligheter att påverka rutiner, arbetssätt och inriktning för rollen och för arbetsgruppen.

Som inköpscontroller kommer du att ansvara för att stödja och samordna arbetet med ekonomisk hållbarhet i upphandlingar och inköp. Det innebär att i samverkan med förvaltningar och bolag ta fram underlag till kommunkoncernens uppföljningsprocess. Du ska även stödja förvaltningar och bolag i deras egen analys och uppföljning. Du har du ett särskilt ansvar för ekonomiska uppföljningar när det gäller att analysera inköpsprocessens effektivitet. Du analyserar delområden inom kommunkoncernens inköp, du redovisar och föreslår förbättringsförslag. Du har kunskap om och gärna erfarenhet av att genomföra ekonomiska analyser eller motsvarande.

Utgångspunkten för ditt arbete är att stödja dem att genomföra kommunkoncernens inköpsstrategi främst vad gäller ekonomisk analys och uppföljning. På längre sikt kommer samarbete med våra hållbarhetscontrollers vara nödvändigt, för att stödja dem i deras arbete att följa upp ekologisk och social hållbarhet.

Du kommer att vara delaktig i att:
• Leda, samordna och stödja arbetet i kommunkoncernen att stärka den ekonomiska hållbarheten i upphandlingar och inköp
• Delta i arbetet att analysera, planera, genomföra, följa upp och ständigt utveckla inköpsprocessen i kommunkoncernen
• Aktivt arbeta med att mäta, följa upp och utveckla processer, nyckeltal och analysmodeller för kommunkoncernens inköp
• I mindre omfattning genomföra utredningar och analyser på uppdrag av kommunledning eller genom politiska beslut.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ekonomisk högskoleutbildning eller annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten.
Det är meriterande om du har:
– Erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet
– Kunskaper om LOU (lagen om offentlig upphandling)
– Erfarenhet av arbete med alla tre dimensionerna av hållbarhet
– Erfarenhet av att jobba med förändringsarbete

För att lyckas i ditt arbete och bli en skicklig inköpscontroller är det viktigt att du är nyfiken och intresserad av vad andra gör, av andras arbete och drivkrafter. Du har därför ett intresse för hur verksamhet och inköpsprocessen samspelar för att uppnå goda resultat och har också god förståelse för det affärsmässiga perspektivet och kan tillämpa affärsmässiga principer på ett bra sätt.

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga och du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du är en trygg och stabil person som kan stå för dina beslut. Du kommunicerar, både muntligt och skriftligt, på ett tydligt sätt med mycket god språklig förmåga och du har goda datakunskaper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons. Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Sista ansökningsdagen: 2023-02-23

Referensnummer: C122152

Kontakt:
Jimmy Andersson
Tf. Inköpschef
Telefon: 060- 19 15 40
E-post: jimmy.andersson@sundsvall.se

Eva-Marie Blusi Tyberg
SACO Naturvetarna
Telefon: 070-235 23 99

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb