Avropare till Säkerhetspolisen

Har du kunskap om Lagen om offentlig upphandling och vill du vara en viktig del i Säkerhetspolisens anskaffning av varor och tjänster? Vi söker nu en avropare som vill ansvara för avrop och förnyade konkurrensutsättningar från ramavtal. Sök ett arbete där du är med och bidrar till Sveriges säkerhet.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som de ser ut att vara vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
Som avropare säkerställer du att processen kring Säkerhetspolisens avrop utförs på ett rättssäkert och effektivt sätt. Det innebär bland annat att du ansvarar för att genomföra avrop och förnyade konkurrensutsättningar från ramavtal samt direktupphandlingar av varierande komplexitet. Du hanterar också inköpsärenden och avtal med framtagning och beredning av förlängning, uppsägning och avtalstillägg.

En annan viktig del i arbetet är att utreda anskaffningsärenden från verksamheten och utifrån det göra bedömning om det finns förutsättningar för avrop från statliga ramavtal eller om andra tillvägagångssätt ska tillämpas. Som expert inom ditt område fungerar du också som stöd till myndigheten i anskaffningsfrågor.

Din placering är på huvudkontoret i Solna.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

  • Akademisk examen inom juridik, förvaltning eller ekonomi alternativt annan relevant eftergymnasial utbildning
  • Goda kunskaper om Lagen om offentlig upphandling (LOU)
  • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
  • God IT-vana

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

  • Erfarenhet av att genomföra förnyade konkurrensutsättningar inom offentlig verksamhet
  • Erfarenhet av arbete med upphandling inom Lagen om offentlig upphandling (LOU)
  • Erfarenhet av att genomföra anskaffning via upphandlingsverktyg
  • Erfarenhet av projektledning

Det här är kollegan vi söker

Du motiveras av att få ta egna initiativ, planera dina arbetsdagar och självständigt genomföra avrop från ramavtal. Samtidigt uppskattar du samarbete och trivs i en serviceinriktad roll med många kontaktytor.

Som person är du noggrann, strukturerad och har förmåga att prioritera, även när trycket periodvis är högt. Du är lösningsorienterad och kan hantera olika perspektiv så som effektivitet, rättssäkerhet, kvalitet och sekretess.


Anställningsvillkor och förmåner
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vi premierar hälsa och strävar efter balans mellan arbete och privatliv. Hos oss utövar du friskvård på din arbetstid och vi erbjuder både individuell träning och gruppträning i egna träningslokaler på vårt huvudkontor i Solna.

Som anställd vid en statlig myndighet har du fler semesterdagar än på många andra arbetsplatser. Det är din ålder som avgör hur många semesterdagar du har. Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar semester per år. Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar semester och från och med det år du fyller 40 har du 35 dagar semester.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som innebär omkring 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef från vecka 32 och framåt på telefonnummer 010-568 81 00.

För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Ansökan sker via vår hemsida sakerhetspolisen.se.

Ansökan ska ha kommit in senast 2023-08-31.

Urval och intervjuer kan ske löpande under annonseringstiden. Vi räknar med att ta kontakt med dig som går vidare i rekryteringsprocessen senast runt v. 36.

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I våra rekryteringar använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2023-08-31
Referensnummer: 2023–13691

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb